La situació de les enginyeries informàtiques, actualment sense regulació dels seus estudis i professió, discrimina als estudiants i professionals d’aquestes branques universitàries davant de la resta de titulacions que sí estan regulades. A més, la manca de regulació ha provocat l’exclusió actual de les titulacions d’enginyeria informàtica en les propostes d’ordre ministerial referides als títols que habiliten per l’exercici de les competències de les diferents professions d’enginyers.Des de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya estem alineats amb les directives europees de liberalització dels àmbits professionals i amb l’establiment de les atribucions associades a les competències professionals. Apostem per una ràpida adopció d’aquestes directives per part del Govern de l’Estat. Tanmateix, fins que no s’apliquin efectivament aquestes directives s’hauria de modificar la normativa actual que afavoreix unes professions regulades i deixa altres sense regular.
Així doncs, segons la situació actual, donem suport al procés de regulació tant de les enginyeries informàtiques com de la professió dels titulats, a la vegada que posem de manifest que tenint en compte les necessitats d’incrementar el nombre d’estudiants en aquests àmbits. Situacions de crispació i polèmica com la que estem vivint no afavoreix l’augment de les vocacions i la dignificació de la professió.
Segons dades de l’estudi “Els professionals de les TIC a Catalunya” elaborat per la Fundació Observatori de la Societat de la Informació de Catalunya, FOBSIC, la demanda de professionals es creixent, quantificant-se en més de 20.000 els professionals que les empreses catalanes preveuen contractar durant el 2009, demostrant així que tots aquests perfils són igualment necessaris.
Font: STSI