En un any el codi obert estarà en tots els negocis, segons Gartner

El programari lliure gaudeix ja d’una presència gairebé universal en les empreses, segons els resultats d’un sondeig realitzat per Gartner. Aquest tipus de programari és avui utilitzat, en major o menor mesura, pel 85% de les organitzacions, i el 15% restant espera introduir-lo en els seus desplegaments en el termini de dotze meses

L’estudi en que es basen aquestes xifres va ser realitzat per Gartner entri maig i juny de 2008, prenent com mostra 274 organitzacions d’Àsia-Pacífic, Europa i Amèrica del Nord. Entre les seves conclusions cap també destacar que el 69% de les empreses entrevistades manca d’una política formal per a l’avaluació i catalogació del seu ús de programari de codi obert, una mica que pot implicar “enormes i inesperades responsabilitats per la violació de propietats intel·lectuals”, segons adverteix la consultora.
“No s’ha de pensar-se que perquè alguna cosa sigui gratuït no tingui cost algun”, assenyala Laurie Wurstter, director d’investigació de Gartner. “Les empreses han de contar amb una política que regeixi l’obtenció d’aquesta classe de programari, decidir quines aplicacions se suportaran sobre ell i identificar els riscos relacionats amb la propietat intel·lectual o amb el suport associat al seu ús. Una vegada s’hagi engegat una política d’aquesta naturalesa, haurà d’aplicar-se a més un procés de govern que garanteixi la seva aplicació”

L’estudi de Gartner també revela que el programari lliure és aplicat pràcticament en igual mesura en entorns de missió crítica i no-crítica per a nous projectes. Les tres principals raons que decideixen a les empreses a favor d’aquesta alternativa són el cost total de propietat, l’abaratiment del desenvolupament, i la major facilitat d’embarcar-se en nous projectes TI o iniciatives programari utilitzant una base de codi obert.

Font: IDG

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari