Smile Iberia presenta les eines per a implantar una gestió documental eficient que maximitzi l’estalvi i el retorn de la inversió. Barcelona, 28 de novembre de 2012.

Dins de les sessions de divulgació d’ eines de open source que realitza Smile Iberia periòdicament, es va presentar la jornada Com afrontar amb èxit i eficiència un projecte d’implantació de política corporativa de gestió documental amb Alfresco. Aquesta jornada tenia per objectiu mostrar el full de ruta a seguir per les organitzacions per a la implementació d’una solució de gestió documental, des de la definició de les polítiques corporatives (firma digital, definició dels criteris d’arxiu…) fins a la implementació de l’eina per a la millora de processos de tractament de documents i el seu cost associat.

La jornada va tenir una presencia nombrosa de públic procedent de diferents sectors empresarials (industria alimentària, transports, enginyeria…) i de l’àmbit de les administracions públiques (ajuntaments, universitats i govern autonòmic). La interacció entre els assistents i els ponents va ser fluida i les qüestions derivades de les ponències van enriquir la transferència de coneixement durant la sessió.

 

Jordi Masias, director gerent d’AGTIC, va parlar de la creació i gestió de les polítiques corporatives de gestió documental. La implantació del documento electrònic en la organització en les seves vessants legals i de millora de processos fou la base de la seva presentació. Jordi va defensar aquesta implantació en termes econòmics i d’estalvi: “Diferents estudis situen l’estalvi de gestió del document electrònic respecte del paper en poder més de 10 euros per document”.

José

Luís Carrasco, consultor de la companyia Alfresco, va presentar el producte de referència en la gestió documental dins del món open source (programes de codi obert). Les implantacions d’Alfresco mostrades per José Luís, tant en entorns empresarials de grans corporacions com de l’administració pública, són exemples que garanteixen el comportament d’una implementació d’aquest programa en entorns inclòs d’alta criticitat.

Finalment Andrés Aznar, director de projectes de Smile Iberia, va presentar el paper de les companyies integradores en la implementació de les eines que garanteixen la implantació de polítiques de gestió documental eficients en la organització, permitent importants estalvis en els temps de maneig dels documents i en els costos derivats d’ells. Els diferents tipus de projectes de gestió documental i com circulen els documents dins de la organització fou alguns dels punts destacables de la presentació: “No és el mateix la gestió documental corporativa que la gestió arxivística o que la gestió documental vinculada a tràmits administratius”.

Smile Iberia, com a líder europeu en la implantació de tecnologies open source és partner de referència d’Alfresco i compta amb un històric d’implementacions d’aquesta eina extens i variat en els diferents àmbits d’execució. Entre els projectes destacats dels últims mesos, Smile Iberia ha instal•lat Alfresco per a la gestió arxivística de la Diputació de Lleida, per a la gestió de documentació durant tràmits administratius en la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona o, en el projecte que es va poder presentar i visualitzar durant la jornada, la gestió arxivística de la Universitat de Lleida.

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari