Les empreses catalanes paguen més de 100 milions a l’any per cànon digital

Les gairebé 650.000 empreses de Catalunya paguen més de 101 milions d’euros més IVA a l’any en concepte del cànon digital, segons un estudi de l’Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologia de la Comunicació (Aseitec), que reclama a l’administració que retorni aquest import al sector productiu.

Aseitec afirma que “les empreses no utilitzen els suports digitals per realitzar còpies privades, sinó com instruments imprescindibles en el procés de gestió empresarial per produir o comercialitzar béns i serveis”. Per aquesta raó, considera “absolutament injustificat” el cobrament a les empreses d’un cànon per un concepte “que no té relació alguna amb l’ús que donen les empreses als dispositius digitals en funció de l’activitat empresarial que realitzen”.

L’associació d’empreses TIC reclama a l’administració la tornada a les empreses de les quantitats cobrades pel cànon digital prèvia presentació de les factures a les oficines de l’Agència Tributària, especialment en el moment actual de crisi i falta de liquiditat.

Font: Europa Press

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari