Windows Vista, el ‘fiasco’ de l’any


Els Fiasco Awards 2009, que s’han lliurat aquest dijous a Barcelona, han premiat al sistema operatiu de Windows que aviat serà substituït pel gegant de la informàtica.

Entre les raons que justifiquen la nominació del Vista, destaca que un sistema operatiu ha de ser robust i fiable abans de la seva comercialització. Els votants han considerat que el Vista hagué de passar totes les proves per garantir la funcionalitat i el rendiment.

El ‘fiasco’ del Vista ve avalat per les 5.222 que li han donat el premi al sistema de Microsoft a través de la pàgina web. Més de 6.000 han participat en la votació segons l’organització del premi.

En la primera edició d’aquests guardons que premien els millors projectes del sector tecnològic que no han funcionat, també s’ha atorgat un accésit al SAGA, el Sistema d’Administració i Gestió Acadèmica del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. En la seva candidatura es va argumentar que un aplicatiu que no resol les necessitats de l’usuari, en aquest cas els professors, necessita una reacció més ràpida.

Els premis Fiasco volen potenciar l’esperit crític i fomentar l’actitud positiva davant els fracassos, que són una etapa de l’aprenentatge necessària per aconseguir l’èxit. El jurat va seleccionar a nou finalistes perquè els internautes triessin entre el pitjor del pitjor. Els “afortunats” van ser: Google Lively; Windows Vista; Second Life; Autonòmix, el programari lliure dirigit per les administracions; Maresme Digital; Mobuzz.tv; One Laptop per Child; la ràdio digital; i SAGA, el Sistema d’Administració i Gestió Acadèmica del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Font: El Mundo

Més informació: Fiasco Awards

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari