Trobada de desenvolupadors del sistema operatiu Ubuntu a Barcelona

Els dies 25 a 29 de maig tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya a Barcelona, l’Ubuntu Developer Summit (UDS), una trobada de desenvolupadors del sistema operatiu Ubuntu, els quals es reuniran per a perfilar-ne la propera versió 9.10, que durà el sobrenom Karmik Koala (el koala kàrmic).A l’inici de cada cicle nou de desenvolupament, els desenvolupadors de l’Ubuntu d’arreu del món es troben per a donar forma i establir els objectius de la versió següent del sistema operatiu. Aquesta cimera és oberta al públic, tot i que no és cap conferència, exposició o cap mena d’esdeveniment per a l’audiència general. Es tracta més aviat d’una oportunitat per als desenvolupadors, els quals normalment col·laboren en línia, de treballar junts i en persona en tasques específiques.

L’UDS està basat en grups reduïts de desenvolupadors que participen en sessions anomenades de fòrum i taller (Forum and Workshop sessions), a cadascuna de les quals es discuteix sobre un projecte en concret, que finalment es documenta en forma d’especificació formal. Aquestes especificacions s’utilitzen llavors com a base per a la planificació de la versió nova de l’Ubuntu.

Altres edicions anteriors s’han dut a terme en ubicacions com ara la seu de Google a Mountain View, Califòrnia (2008), a l’hotel Le Méridien Cambridge, al costat de l’University Park de l’MIT a Boston (2007), entre d’altres.

Cal destacar que és la segona vegada que Canonical aposta per Catalunya per a un esdeveniment d’aquest tipus. El desembre de 2004 ja es va triar Mataró com a seu de l’Ubuntu Conference (UbuCon), una conferència d’àmbit més general que també agrupa usuaris i desenvolupadors.

L’Ubuntu és un sistema operatiu basat en el Linux i desenvolupat per la comunitat, adequat per a ordinadors portàtils, d’escriptori i servidors, el qual conté totes les aplicacions que necessiteu: un navegador web, programari de presentació, d’edició de textos i de full de càlcul, missatgeria instantània i molt més.

Més informació: https://wiki.ubuntu.com/UDSKarmic

Font: SoftCatalà

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari