La crisi estimula l’interès per Linux, segons IDC

Més del 72% dels 300 executius TI sondejats per IDC per portar a terme aquest estudi assegura estar avaluant la possibilitat d’introduir servidors Linux aquest any o haver pres ja la decisió de fer-ho. Pel que fa a Linux com sistema operatiu per a PCs, el percentatge ascendeix a un 68%.

A més, segons IDC, el 49% de les empreses preses com mostra en la seva investigació, creu que Linux s’haurà convertit la seva principal plataforma servidor en un termini de cinc anys.

Pel que fa a les principals raons citades pels enquestats per a la migració a Linux destaquen les d’índole econòmica, reforçades per la necessitat de reduir els costos de suport continuats.

En quant als criteris de major pes en l’avaluació de les diverses implementacions del sistema operatiu de codi obert, segons IDC, el 67% dels usuaris van assenyalar com a tals la interoperatividad i gestionabilidad entre Linux i Windows.

L’informe assegura que és la indústria minorista la qual major propensió mostra a adoptar Linux al llarg d’aquest any. De les empreses pertanyents a aquest sector sondejades per IDC, un 63% i un 69% va expressar la seva intenció d’incrementar els desplegaments d’aquesta plataforma respectivament en els entorns de PC i de servidors.

Font: Cenatic

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari