La Generalitat rep una xifra rècord d’ofertes per a la contractació de serveis de tecnologies de la informació i la comunicació

El nou Acord marc posat en marxa pel Govern per gestionar l’adquisició de serveis TIC per part de la Generalitat ha rebut 661 ofertes –un increment del 51% respecte l’anterior Acord-, i comportarà un volum de contractació de gairebé 80 milions d’euros anuals


Imatge de l'acte públic
Imatge de l’acte públic

Avui ha tingut lloc l’acte públic de comunicació de les empreses que han acreditat la solvència tècnica i financera mínima requerida en el nou concurs de serveis TIC que, inclosos en el nou Acord marc, seran d’ús per als diferents departaments i ens de la Generalitat de Catalunya. Les empreses acreditades continuaran el procés de selecció que culminarà amb l’adjudicació definitiva el el 9 de desembre de 2008. Els serveis TIC esmentats comprenen la realització, instal·lació, manteniment, i gestió de programes de tecnologies de la informació i la comunicació.

Finalitzat el termini de presentació d’ofertes dins el calendari d’execució d’aquest Acord, llançat per la Generalitat el passat mes d’agost, s’han rebut 661 ofertes de 208 empreses, -la qual cosa suposa un augment d’ofertes del 51% respecte l’anterior Acord marc, de l’any 2004- que han presentat un total de 169 licitacions. Aquestes ofertes permetran a les empreses acreditades contractar serveis TIC valorats en gairebé 80 milions d’euros anuals.

L’augment d’empreses participants (208; amb un increment respecte l’anterior acord marc del 14%) demostra la gran acollida que ha tingut l’Acord marc, en obrir el ventall de recepció d’ofertes a empreses que, o bé per volum de contractació o per la seva especialització, restaven fins ara excloses d’aquesta mena de concursos públics. En especial, s’ha buscat potenciar el mercat de les petites i mitjanes empreses especialitzades en TIC, tot permetent-les treballar per a la Generalitat per la seva qualitat, coneixement, experiència i excel·lència. D’aquesta manera s’ha volgut impulsar el teixit empresarial TIC i la innovació, que és una característica del mercat català d’aquest sector.

En aquest sentit, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha declarat que “les tendències globalitzadores i dificultats dels mercats fan que sigui més necessari que mai que les eines d’adquisició de la Generalitat contemplin i incorporin les PIMES catalanes. En aquest Acord marc hem estat innovadors en molts aspectes, però és aquest en concret del que estem més satisfets, en base a la resposta que hem rebut”. Bosch també ha assenyalat que “Des del Govern estem impulsant la maduresa i la qualitat de les empreses TIC catalanes amb el programa PIMESTIC l’adopció de les TIC a les pimes catalanes, amb la certesa que les TIC incrementen la competitivitat del teixit industrial català”.

Font: STSI

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari