El Govern impulsa el programa Enginycat per afrontar la manca enginyers

Segons un estudi de la FOBSIC encarregat per l’STSI, la necessitat de professionals en enginyeria s’incrementarà a un ritme de l’1,2% anual


Presentació Enginycat

Segons dades elaborades pel Comissionat per a Universitats i Recerca a partir d’estudis europeus, el dèficit actual acumulat de professionals en enginyeria a Catalunya  és de 12.500 enginyers. Prenent com a referència les xifres dels països europeus més avançats (Alemanya, Suècia, Finlàndia, Holanda,…), Catalunya hauria de tenir 128.000 professionals de l’enginyeria enfront els 98.000 que s’estima que hi ha actualment.
Paral·lelament, segons un estudi realitzat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC), per encàrrec de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), mentre la necessitat de professionals en enginyeria s’incrementarà a un ritme de l’1,2% anual, la davallada de titulats és del 3%.

Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya ha impulsat el programa Enginycat, que van presentar en conferència de premsa els consellers d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs; el d’Educació, Ernest Maragall; i el secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbi.

Enginycat té com a objectiu impulsar les enginyeries i les vocacions en l’àmbit cientificotècnic i té un pressupost de més de 3 milions d’euros per a 2008 i 2009. És un programa multidisciplinari executat tècnicament a través de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) que té com a objectius principals atreure més joves als estudis tècnics, millorar els resultats acadèmics dels estudiant d’enginyeries i l’encaix laboral entre oferta i demanda, perfeccionar l’educació científica i tècnica en l’àmbit preuniversitari i fomentar sinergies entre el sector públic i privat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari