LISI: “Llei de la Censura per a Internet”

Un informe jurídic realitzat per l’Oficina del Defensor de l’Internauta a proposta de la diputada socialista per Catalunya Lourdes Muñoz, establix que l’actual redacció en tràmit en el Senat converteix a la LISI en la llei de la censura, vulnerant de plànol drets fonamentals com la llibertat d’expressió, informació, i altres, com la llibertat d’empresa, limitant les seves garanties constitucionals.

censored.jpg

La principal queixa és deixar oberta la possibilitat que Administracions Públiques i entitats privades puguin retirar continguts d’Internet o tancar pàgines web, sense intervenció judicial.

En la nova redacció proposada per al polèmic article 8, s’atorga noves competències de control a aquelles entitats, privades o públiques, que tinguin atribuïdes legalment “funcions de protecció”. L’informe establix que “només els Tribunals tenen competències per a determinar la retirada dels continguts, ja sigui dintre o fora d’Internet i això amb independència que les Administracions Públiques, les persones jurídiques privades i, les persones físiques afectades, tinguin legitimació per a instar l’acció de cessació”.

L’Associació d’Internautes remetrà aquest informe als senadors, amb el prec exprés que es mantingui l’actual redacció de la LSSICE, que expressa de forma taxativa i sense donar lloc a interpretacions, que solament els jutges poden tancar pàgines web.

Font: www.theinquirer.es

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari