Informe ePyme 2008

L’ Informe ePyme 2008. Análisis sectorial de implantación de las TIC en la pyme española, elaborat per Fundetec, analitza la situació tecnològica de les petites i mitjanes empreses de vuit sectors de l’economia espanyola (logístic, transport, hoteler, turisme rural, tèxtil i confecció, calçat, vitivinícola i comerç minorista). S’identifiquen de manera individualitzada les necessitats tecnològiques de cada sector, estudiant l’impacte de les TIC en les respectives cadenes de negoci i aportant conclusions i recomanacions per millorar la productivitat i la competitivitat de cada sector.

ePyme 2008

El document es basa en la informació quantitativa i qualitativa recopilada a partir de gairebé 5.000 enquestes vinculades a nou tallers sectorials organitzats per Fundetec durant els seus tres primers anys de vida.

L’objectiu és oferir una visió en profunditat, com un enfocament sectorial, de la situació tecnològica de les empreses a Espanya, i amb vocació de continuïtat, motiu pel qual la idea és anar incorporant cada any nous sectors. Així mateix, pretén servir al sector públic per al disseny de polítiques d’impuls a la introducció de les TIC a les pimes, i aportar al sector privat una nova visió del tipus d’aplicacions que podrien tenir èxit en els diferents sectors productius.

Entre les conclusions de l’informe, cal destacar que l’escàs nivell tecnològic de determinats sectors, com el comerç minorista o el transport, amb una important aportació al PIB espanyol (30%) està limitant la productivitat de l’economia espanyola, ja que l’ús de les TIC afecta directament a la millora de la productivitat i la competitivitat de les empreses.

Fundetec és una fundació d’àmbit estatal dedicada a la promoció de la societat de la informació. Entre les seves activitats inclou el desenvolupament d’estudis sobre la implantació de les TIC a les pimes espanyoles així com estudis sectorials.

Font: FOBSIC

Veure l’informe ePyme 2008

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari