El Cesicat assessorarà a empreses i municipis en les gestions ‘on line’

Reus, la capital del Baix Camp albergarà, en breu, el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), tal com va anunciar ahir el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, durant la presentació d’aquest equipament únic a Catalunya. A grans trets, la finalitat d’aquest equipament serà la de posar en funcionament una estratègia, d’àmbit nacional, entorn a la seguretat de la informació i la de generar confiança entre la ciutadania i les empreses quan realitzin gestions a través de la Xarxa.

Per posar alguns exemples de què serà aquest observatori de la seguretat informàtica, és que pretendrà evitar fraus on line, regular els buits legals existents i assessorar tant a petits municipis catalans com a la resta de departaments administratius sobre les gestions per Internet. “Un dels plans que més està incidint la Generalitat és a promoure la e-administració. Un procés per implantar les tramitacions electròniques en la qual els petits municipis tindran en el Cesicat una eina d’ajuda i control”, explicaven ahir des de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que per altra banda va valorar molt positivament l’impacte que un centre d’aquestes característiques pot tenir per a la demarcació.

Innovació i investigació

Precisament, el paper de la universitat és essencial ja que també es vol promoure la investigació i promoure projectes vinculats al sector de la seguretat electrònica. El futur equipament tindrà una forma jurídica d’entitat privada, ja que contarà amb la participació, juntament amb la URV, de la Cambra de Comerç, la Diputació de Tarragona i T-Systems Iberia.

El Cesicat s’instal·larà, en un inici, en les dependències de Redessa, per traslladar-se a la fi de 2010 o principis de 2011 en el futur Edifici Tecnoparc, situat en l’àmbit del parc tecnològic. I és que la seva implantació en Tecnoparc ha estat un dels principals punts que més s’han tingut en compte per a la seva assignació.

“Reus compta amb unes bones instal·lacions en un emplaçament molt adequat com és un parc tecnològic i unes comunicacions físiques i electròniques de primer ordre”, va assegurar ahir el conseller de Governació, Jordi Ausàs, qui també va qualificar les candidatures presentades des de Lleida, Girona i Tarragona de “un gran nivell”.

En la seu definitiva en el Tecnoparc, el Cesicat disposarà de més de 40.000 metres quadrats d’espai per a executar un projecte en el qual s’invertiran 10 milions d’euros i generarà 30 llocs de treball directes. L’alcalde de la ciutat, Lluís Miquel Pérez, es va mostrar ahir molt satisfet amb l’obtenció de l’equipament i va destacar que es donarà oportunitat al consistori i al conjunt d’empreses municipals de continuar sent un referent en les TIC –Tecnologies de la Informació i la Comunicació– i l’administració electrònica en l’àmbit de les administracions locals.

Per a acabar, el Cesicat també haurà d’executar les polítiques recollides en el Pla de Seguretat de la Informació a Catalunya, i que fixa les línies d’acció per a millorar les condicions de seguretat en l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació tant a nivell ciutadà com empresarial.

Font: Diari de Tarragona

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari