Carles Fradera, nomenat director general de Barcelona Digital

Carles Fradera ha estat nomenat Director General de Barcelona Digital Centre Tecnològic, en substitució de Vicenç Gasulla, qui ha dirigit el centre en els darrers sis anys.

Carles Fradera i Riera, mataroní de 47 anys, és enginyer superior en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya. Abans d’incorporar-se a Barcelona Digital, on des de fa un any assumia la Direcció Adjunta, va treballar com a Director Adjunt del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), organisme on també va ocupar el càrrec de Director de l’Agència Catalana Digital, Director de Transferència Tecnològica i Director d’Innovació.

En la seva dilatada carrera destaca igualment haver liderat la posada en marxa i consolidació del centre tecnològic CETEMMSA, el qual va esdevenir el principal centre tecnològic tèxtil d’abast estatal. Anteriorment, Fradera va responsabilitzar-se de la direcció de l’Àrea de Tecnologies de la Informació a l’Institut Català de Tecnologia (des del qual va planificar la creació de cinc centres tecnològics de serveis a la pime).

Fradera ha exercit durant catorze anys la docència a l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions de La Salle. Actualment és Secretari de la Junta directiva de l’Associació Catalana de Tecnologia.

Des de la seva nova posició a Barcelona Digital, Fradera ha assenyalat que “un dels objectius del centre és créixer establint aliances amb diferents empreses de sectors tractors i amb altres centres tecnològics, aconseguint nous contractes d’R+D i incrementant l’actual equip de 30 persones, per tal de convertir-nos en un centre de referència a escala internacional”.

De la seva banda, Vicenç Gasulla – membre del Consell Assessor del COEINF – el fins ara Director General, passarà a ocupar el nou càrrec de Conseller Assessor. Gasulla es va incorporar a Barcelona Digital en el 2003 i ha contribuït de forma notable a la creació, consolidació i reconeixement sectorial del centre.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari