Presentació de l’estudi “Situació laboral, oportunitats i perspectives dels professionals TIC a Catalunya”

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, la FOBSIC i el CTecno van presentar el passat dimecres 3 de desembre de 2008 els resultats de l’estudi “Situació laboral, oportunitats i perspectives dels professionals TIC a Catalunya”.

Per a la realització d’aquest estudi hi han col·laborat vuit entitats representants dels col·lectius professionals TIC a Catalunya: Asociación de Técnicos de Informàtica, el Cercle Fiber, el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions de Catalunya, el Col·legi d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, l’ Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Telecomunicacions de Barcelona i els Salesians de Sarrià.

En l’acte de presentació de l’estudi van intervenir diverses persones vinculades al món dels professionals TIC. Jordi Bosch -secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya- va fer el parlament de benvinguda que va inaugurar l’acte. Tot seguit, van intervenir Enric Renau -director del Gabinet d’Estudis de CTecno- per explicar els objectius i la metodologia del treball investigador i Francesc Miralles -director de la FOBSIC i membre del Consell Assesor del Col·legi d’Enginyeria en Informàtica – que va presentar els resultats i les conclusions de l’informe.

A continuació van intervenir els representats sectorials d’alguns dels col·legis i entitats col·laboradors en el projecte: Il·lm. Sr. Antoni Rodríguez -degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya-, Sr. Jordi Lleixà -director pedagògic dels Salesians de Sarrià- i Il·lm. Sr. Miquel Ramírez -degà del Col·legi Oficial d’Enginyers de Telecomunicació de Catalunya-. La darrera intervenció va anar a càrrec de Carles Flamerich -president de CTecno i membre del Consell Assesor del Col·legi d’Enginyeria en Informàtica -.

En el torn obert de paraules de l’acte, que es va celebrar a l’auditori idEC de la UPF, els assistents van plantejar els seus dubtes i reflexions fent especial èmfasi en el caràcter estructural de la manca de professionals del sector. La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Josuè Sallent -Director General de la Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i membre del Consell Assesor del Col·legi d’Enginyeria en Informàtica-.

Recordem que l’estudi “Situació laboral, oportunitats i perspectives dels professionals TIC a Catalunya” completa i amplia l’estudi “Els professionals de les TIC a Catalunya. La visió empresarial de les necessitats a curt termini” presentat el juliol de 2008. Aquest segon estudi amplia la mostra d’empreses enquestades i, a més a més, també ofereix la visió dels professionals TIC.

Font: FOBSIC

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari