Vuit empreses del sector tecnològic català creen el Clúster Catalunya TIC

Víes de col·laboració entre les empreses catalanes del sector tecnològic. Vuit empreses de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) han creat el Clúster Catalunya TIC, una plataforma de col·laboració empresarial.

L’objectiu d’Absis, Cast-info, Concatel, Digital Parks, Gematic, Lavinia, Nae i Vanture és fomentar la innovació i la consolidació del teixit català.

Segons explica Gines Alarcón, President de Nae, Vicepresident de Lavinia i membre del Consell Assessor del Col·legi: “Cada companyia és experta en un àmbit i això ens permet poder donar una resposta a qualsevol demanda del client”. Un dels seus projectes és ser grup d’empreses homologades com proveïdors de serveis TIC per a la Generalitat de Catalunya.

Segons diversos estudis, el sector tecnològic pot ser un dels menys castigats per la crisi, però Carles Flamerich, Director General de Digital Parks, President del Cercle Tecnològic de Catalunya i membre del Consell Assessor del Col·legi, assegura que si no cooperen, “les TIC catalanes poden patir les conseqüències de la crisi”.

Les empreses integrants del clúster es complementen en la seva activitat. Absis és una consultora especialitzada en solucions per a l’Administració. Cast-info, per la seva part, és proveedora de consultoria, solucions i serveis amb oficines a Madrid, Bilbao i presència a Portugal, Xile i el Marroc. Concatel compta amb centres tècnics a Barcelona, Madrid, Bucarest (Romania), Mendoza (Argentina) i Palma de Mallorca. Digital Parks recolça projectes d’empreses i administracions des del seu centre de procès de dades i Gematic està especialitzada en projectes de signatura electrònica i seguretat digital. Lavinia es centra en serveis de televisió, producció i solucions interactives i té oficines a Barcelona, Madrid, Sevilla, Brussels i París. Nae està especialitzada en organització de models de negoci i Vanture, en la implementació de sistemes corporatius.

El Clúster aquesta obert a incorporar nous membres: “Una petita empresa especialista pot ser la clau que resolgui un gran projecte. Ella sola potser no pot abordar-lo, però amb la col·laboració de les altres empreses del Clúster, li serà possible accedir a projectes més grans, el que li proporcionarà una perspectiva de creixement a curt termini molt favorable”, comenta Joan Carrillo, Soci Director de Vanture.

Font: Expansión

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari