Cluster de Programari Lliure per l’Administració Pública i ambit local

El passat 18 de Desembre, es va signar l’acord per la creació del Cluster de Programari Lliure per l’Administració Pública, al qual tant les empreses com les institucions expressen la seva ferma voluntat d’impulsar l’aprofitament de tots els recursos i avantatges que ofereix el programari lliure per a les administracions locals.

El grup promotor del cluster són el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), el Centre d’Aplicacions TIC de Manresa (CATIC) , el Consorci Localret, l’Associació Catalana d’Empreses de Programari Lliure (CatPL),  la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), T-Systems Iberia i Sun Microsystems, al que es podran afegir altres persones, entitats o companyies.

Albert Calvet, President del CatPL, “fer difusió de les possibilitats que les tecnologies basades en programari lliure ofereixen a les empreses i administracions públiques es un dels objetius del CatPL i aquest cluster cumpleix a la perfeccio aquest objectiu”.

Alfons Rubio, Director/Gerent del CatPL i el Col.legi “Aquest cluster te la capacitat de proporcionar una gran riquesa ja que hi està partiticipat per diferents players complementaris com són l’ensenyament i la investigació, l’administració pública catalana, multinacionals proveidores de serveis d’integració i de programari lliure i les pimes catalanes del sector TIC”.

Representats del Cluster, d’esquerra a dreta, Albert Calvet – President de CatPL i membre del Consell Assessor del Col·legi, Alain Jordà – President de CATIC, Pere Navarro – President de Localret i Alcalde de Terrassa, Antoni Giró – Rector de la UPC, Antoni Rodriguez – Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, Josep Figols – Director de Catalunya de Sun Microsystems i membre del Consell Assessor del Col·legi, i Carles Peyra – CEO de T-Systems Iberia i també membre del Consell Assessor del Col·legi.

S’ha consituit una Comissió de Seguiment que la responsabilitat de definir, executar i supervisar les tasques que s’hagin de realitzar amb l’objectiu d’establir la viabilitat i l’execució d’aquest projecte.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari