Els professionals de les TI sobreviuran a 2009

Malgrat la tempesta econòmica que es visualitza a l’horitzó per al pròxim any, tot sembla indicar que, gràcies a la gran quantitat de projectes en marxa, les previsions d’ocupació de professionals de TI es mantenen positives, segons la consultora australiana Peter Acheson.

De fet, aquesta companyia espera que la demanda de treballadors especialitzats s’incrementi a partir d’abril, impulsada per una quantitat considerable de projectes de TI que estan ara en espera, incloent actualitzacions de sistemes. Així, encara que fins i tot aquest sector ha experimentat un descens en la demanda de treballadors al llarg de l’any, els empresaris no creuen que l’actual crisi econòmica vagi a impactar en la seva capacitat per a atreure i retenir empleats.

Aquest missatge ha trobat eco en la consultora de contractació Hudson, en l’últim informe de la qual, afirma que, “durant uns anys fins a avui, ha estat difícil per als responsables de les empreses, trobar, atreure i retenir bons equips de personal tecnològic i l’actual clima econòmic no ha impactat encara en aquest camp”. Així, segons les seves dades, el 69 per cent dels empresaris afirmen no haver-se vist afectats per la reculada econòmica en aquest sentit, encara que, d’altra banda, el 42 per cent declara que han seguit trobant dificultats per a donar amb els candidats més apropiats.

També la consultora Ábaco Siglo XXI ha realitzat la seva pròpia anàlisi de quins llocs de treball són els més sol·licitats. Segons aquest, programadors, fiscalistas i comercials es mantenen entre els més demandats.

Segons l’INE, en l’últim any més de 800.000 persones s’han sumat a la llista d’aturats a Espanya, amb increments en tots els sectors. En el cas de la construcció, els aturats superen els 256.000, 232.000 en serveis, 76.000 en la indústria i 46.000 en el segment de l’agricultura.

Font: CIO España

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari