CENATIC presenta un informe sobre el programari lliure en l’Administració Pública

L’informe titulat “Programari de fonts obertes per al desenvolupament de l’Administració Pública Espanyola. Una visió global” serà presentat públicament el pròxim 24 de setembre en un acte que tindrà lloc a Madrid.

En l’última dècada, nombroses tecnologies han aparegut per afavorir el desenvolupament de la anomenada Societat de la Informació. El programari lliure és, sense lloc a dubte, una de les quals més influència està demostrant a l’hora d’afavorir aquest desenvolupament.

En aquest context, l’Administració Pública és un dels àmbits en el qual més avantatges reportaria l’adopció del programari lliure. Per aquests motius, es fa necessari l’elaboració d’un informe que mostri, de manera global, la situació del programari lliure dintre de l’Administració Pública espanyola, ressaltant els casos de major èxit. D’aquesta manera, es podrà contextualitzar adequadament en quin estat d’implantació es troba aquest tipus de programari dintre dels sistemes d’informació de l’Administració, així com elaborar un conjunt de recomanacions que puguin assistir en l’elaboració de futures directrius i presa de decisions respecte de l’adopció de programari de fonts obertes en l’entorn públic.

A aquest efecte neix aquesta publicació que esperem resulti d’utilitat tant a tots els quals ja han implantat solucions de programari lliure com a aquells que ho estan considerant entre les seves alternatives.

Els interessats a conèixer el contingut de l’informe podran assistir a la presentació del mateix prèvia inscripció a través de l’e-mail ana.trejo@cenatic.es o bé trucant al telèfon 924 677 316. El lloc exacte de la presentació es notificarà amb suficient antelació a tots els inscrits.

Més informació en: www.cenatic.es

Font: red.es

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari