Les TIC són una oportunitat d’evolució i permanència per a les pimes

Jordi Bosch i García, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de Catalunya va explicar les principals línies d’actuació marcades des de la seva Secretaria i que tenen com objectius prioritaris la cohesió digital, garantint la connectivitat i la formació en tecnologies de la informació i la Comunicació, així com impulsar i enfortir el sector TIC.

business_0meeting.jpg

Com descriuria els objectius principals que persegueix la Secretària de Telecomunicacions i Societat de la Informació?

Jordi Bosch: La Secretària de Telecomunicacions i Societat de la Informació està formada per dues direccions generals: la de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions i la de Societat de la Informació.

Aquesta divisió orgànica reflecteix els principals objectius de la Secretaria que tinc l’honor de dirigir, que són la cohesió digital del país, garantint la connectivitat i la formació en tecnologies de la informació i la Comunicació (TIC); i impulsar i enfortir el sector TIC.

Com qualificaria l’adaptació del teixit industrial català als reptes de la societat de la informació?

JB: Fa un mes es va presentar la nova edició de l’informi Aetic -Associació d’Empreses d’Electrònica, tecnologies de la informació i Telecomunicacions de Espanya i situa a les empreses catalanes en una bona posició comparant a la mitjana estatal en 18 dels 20 indicadors analitzats sobre l’ús dels equipaments TIC, d’Internet i del comerç electrònic en les empreses.

El posicionament en el marc de l’Estat és positiu, però ara crec que hem de ser més ambiciosos i començar a comparar-nos amb els líders europeus. Des del meu punt de vista, davant els reptes de la globalització i internacionalització, les TIC són una oportunitat d’evolució i permanència per a les petites i mitjanes empreses.

Quin és el paper de l’administració en aquesta adequada adaptació?

JB: Concretament, des de la Secretària de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) del Departament de Governació i Administracions Públiques, volem impulsar i fomentar l’ús de la tecnologia entre les petites i mitjanes empreses i la indústria local. Hem de ser agents dinamitzadors. Recentment, hem presentat un pla d’actuació que es diu Pimestic (http://www.pimestic.cat) i que té com objectiu millorar la competitivitat de les empreses catalanes a través de la introducció i la utilització eficient de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Pimestic és una iniciativa conjunta de la STSI i del Centre d’lnnovació i Desenvolupament Empresarial (Cidem) del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. Crec que aquest pla és una actuació del Govern que dóna una resposta concreta als problemes de les empreses catalanes, la majoria pimes i micropimes, que tenen encara poca confiança i alguns recels sobre l’ús de les tecnologies.

No podem oblidar que l’èxit o fracàs de la incorporació de Catalunya a la Societat de la Informació dependrà de l’adopció de les TIC per part de les empreses.

Font: Mundo Empresarial

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari