El trenta-cinc per cent de tot el codi de les aplicacions informàtiques a Europa ja és programari lliure reutilitzat.

El passat 10 d’abril es va publicar l’informe “Impacte de la reutilització del programari de fonts obertes en l’Economia” elaborat per l’expert internacional Carlo Daffara, en col·laboració amb investigadors del CENATIC, el Centre Nacional d’Aplicació de les TIC basades en Fonts Obertes, i que mostra per vegada primera a Espanya els resultats de la metodologia d’anàlisi sobre l’impacte econòmic de la reutilització de programari.

Us podeu descarregar l’informe complert des d’aquí.

En concret, l’informe mostra l’impacte econòmic immediat en termes d’estalvi i productivitat que s’obté en reutilitzar codi obert per part de l’Administració Pública, i gestionar el seu sosteniment i evolució a través de comunitats.

Una estimació a la baixa d’aquests efectes llança un resultat de 114.000 milions d’euros a l’any en estalvis a Europa gràcies a efectes com l’estalvi directe, la reducció de la taxa de fracàs en els projectes, la millora dels costos de manteniment (que equival al 30% del mercat global de programari i serveis), i el fet que en revertir aquests estalvis de forma interna en tecnologia, es crea una millora en termes de productivitat i eficiència de com a mínim 342.000 milions d’euros anuals, la qual cosa constitueix una contribució decisiva al creixement de l’economia europea.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari