L’Ajuntament de Barcelona allibera el software de la seva plataforma de sensors

L’Ajuntament de Barcelona ha alliberat com a software lliure amb una llicència dual LPGL3 i EUPL 1.1 el codi de la seva plataforma d’interconnexió de sensors i actuadors de la seva implantació de “Smart City” a través de la comunitat Sentilo.

La plataforma Sentilo està desenvolupada íntegrament amb components de software lliure i l’alliberament té com a objectiu que qualsevol ciutat o comunitat pugui utilitzar-la per a interconnectar els sensors i actuadors que vagi desplegant. Sentilo aïlla les aplicacions que utilitzen les dades de la capa de sensors que les subministra i té un caràcter modular, per la qual cosa qualsevol ciutat o empresa pot contribuir codi per a connectar un nou tipus de sensor o actuador o incorporar noves funcionalitats per a construir aplicacions interoperables que es basin en les dades publicades amb Sentilo.

El principal objectiu de Sentilo és proporcionar a totes les ciutats del món que ho desitgin una plataforma funcional, oberta, interoperable i fàcilment ampliable, compartint la inversió pública del desenvolupament sota el model de software lliure. La comunitat Sentilo pretén ser també un lloc de trobada on ciutats i empreses puguin col·laborar per a millorar la plataforma, proporcionar suport o desenvolupar negocis al voltant de Sentilo.

L’alliberament de Sentilo ha comptat amb l’assessorament de CatPL.

Més informació: http://www.sentilo.io

Aquesta entrada ha esta publicada en Administració pública, CatPL, Notícies, Programari lliure. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari