Big Data Week a Barcelona, 22-28 abril

La Big Data Week és el festival mundial d’organitzacions que munten esdeveniments relacionats amb l’obertura i reutilització de dades, que se centra en l’impacte social, polític, tecnològic i comercial del Big Data. Tothom hi pot trobar alguna cosa per aprendre i alguna cosa per aportar.

Al llarg de la setmana del 22 al 28 d’abril, en més de 25 ciutats de tot el món, tenen lloc centenars d’esdeveniments per parlar, pensar, investigar, discutir, reflexionar sobre Big Data.

A Barcelona comptem amb el suport del grup Catalunya Dades, que és una xarxa modèlica integrada pels representants de les administracions catalanes que ja obren dades, per empreses privades que estan reutilitzant les dades, pel món acadèmic i de la recerca, pel sector de les comunicacions i pel conjunt de la societat civil, que observa activament com les dades i les relacions intel·ligents que s’hi acaben trobant canvien el sistema de generació de valor del sistema social i econòmic.

És, sobretot, una oportunitat única per a Catalunya i la seva capital, Barcelona, i per a moltes institucions i individus que investiguen, pensen, són creatius, i s’esforcen per construir un món millor a partir de nous paradigmes com la innovació oberta que es valen d’una tecnologia cada cop més social.

En aquest moment a Barcelona s’han anunciat +15 esdeveniments, alguns gestionats i proposats per media140 i Catalunya Dades, altres conduïts per empreses privades i universitats.

A la Conferència Oficial del Big Data Week de Barcelona, dijous 25 d’abril de 10:00 a 20:00 a la Sala d’Actes de l’edifici MediaTIC (Carrer Roc Boronat, 117), al 22Districte de la Innovació, CatPL hi serà present.

La jornada inclou sis taules rodones, per tractar temes  relacionats amb les dades però des de perspectives diverses i sectors diferents, perquè el ‘big data’ afecta totes les disciplines i tots els ciutadans.

Entrada Gratuïta. Cal inscriure’s. Entrades Limitades.

Més informació i inscripcions: BDW Barcelona 2013 Conference

Altres actes de la Big Data Week:

Monographic/Bibliography on Big Data, 22 d’abril, online, a partir de les 8:00 organitzat per la UOC, més informació i registre

Com s’obren les dades des de l’Administració (‘opendata’)22 d’abril de 5 a 6h de la tarda, al Palau de la Virreina, organitzat per Catalunya Dades, més informació iregistre

Dades obertes: llestos per barrejar22 d’abril de 6:00 a 7:30 del vespre, al Palau de la Virreina, , organitzat per Catalunya Dades, més informació i registre

Privacitat des del disseny en l’era del Big Data23 d’abril de 11:00 am a 12:00pm, c/ Àlaba 61, 5-2 organitzat per itnig, més informació i registre

Taller d’Introducció a les Dades Obertes24 d’abril de 16:00 a 20:00, a la seu de l’IN3 de la UOC, a l’edifici MediaTIC, C/ Roc Boronat 117, 08018 Barcelona. organitzat per UOC, més informació i registre

Les dades i la recerca24 d’abril de 4 a 8 de la tarda, al Palau de la Virreina, organitzat per Catalunya Dades, més informació i registre

Veure tota la Big Data Week: BDW Barcelona

La setmana culmina amb un Catalunya Dades Weekend, un cap de setmana de disseny centrat en l’usuari, on el ciutadà proposa una idea i els tècnics pensen com es pot resoldre en perspectiva big data i open data. La trobada es farà al Fab Lab de Barcelona

Per poder entrar a l’esdeveniment cal haver-se inscrit aquí, registrar-se als fòrums del Catalunya Dades Weekend i començar a fer propostes sobre els temes que més us interessi investigar o treballar.

Aquesta entrada ha esta publicada en Agenda, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari