TIC.cat: Implementant el Programari Lliure a l’empresa

Amb l’objectiu d’aconseguir un entorn favorable en l’adopció i l’ús del Programari Lliure (PL) a les empreses i institucions catalanes, a TIC.cat s’ha posat quatre notes divulgatives sobre el PL elaboradores pel Centre de Telecomunicació i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya dins del pla d’actuació del Full de Ruta de PL de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes notes fan un recorregut pels aspectes essencials, pràctics i quotidians del Programari Lliure que ajudaran a empresaris i treballadors a introduir-se en aquest àmbit.

Idees Força:

  • El Programari Lliure es defineix com el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions i que pot ser copiat i redistribuït lliurement i legal.
  • El tret diferenciador del Progamari Lliure respecte al Programari Privatiu és que es desenvolupa en comunitats formades per programadors —vinculats o no a empreses— interessats en el projecte.
  • Les llicències de Programari Lliure, contràriament a les del Programari Privatiu, permeten instal·lar-lo en qualsevol ordinador i utilitzar-lo per a qualsevol finalitat.

El Centre de Telecomunicació i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha elaborat quatre notes divulgatives dels conceptes generals de programari lliure que serveixen als empresaris per introduir-se en aquest àmbit. Aquest tipus de programari ha significat una revolució en el desenvolupament de software empresarial perquè implica tenir més llibertats en l’ús, modificació i distribució del mateix i de les millores que en fan les personalitzacions que les llicències restrictives de programari privatiu:

Més informació a TIC.cat

Aquesta entrada ha esta publicada en Administració pública, Programari lliure, TIC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari