Pla Anticrisi: regalem 25.000 milions en software

La situació de crisi que vivim fa, sobre el paper, especialment atractiva la utilització de software lliure. Per què, doncs, davant la crisi, algunes empreses s’entossudeixen en estalviar en partides essencials per a la seva supervivència i no es plantegen canviar els seus sistemes informàtics a software lliure? Per què les nostres administracions públiques prefereixen estalviar tancant quiròfans i allargant les llistes d’espera dels pacients abans que plantejar la migració de tots els hospitals públics a OpenOffice, per exemple?

El software lliure i la crisi

Els especialistes en sistemes de la informació, com a tecnòlegs, tenim la responsabilitat de proposar les solucions, dins del nostre àmbit, que puguin ajudar a sortir de la crisi. I està clar (almenys aquesta és una de les poques coses en que s’han posat d’acord els economistes) que no podrem sortir d’aquesta crisi si no aconseguim finançar a les empreses les inversions realment productives que reactivin l’economia i generin feina aquí. Els professionals que treballem amb software lliure sabem que el model de negoci d’aquest tipus de software té la virtud d’alliberar els recursos econòmics que amb software privatiu s’han de dedicar a l’adquisició de llicències (gairebé sempre importades) i que genera treball local. Per tant resulta evident que només el fet d’utilitzar software lliure ajudaria a finançar altres projectes productius a les nostres empreses amb els recursos alliberats i contribuiria a la reactivació de l’economia local.
Continua llegint →

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Notícies, Programari lliure. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari