Michel Bauwens (Fundació P2P) explica a Barcelona l’economia col·laborativa i el model econòmic de P2P, 20 de març, 20:00, a la seu de Makers of Barcelona (MoB)

El creador de la Foundation for Peer-to-Peer (P2P) Alternatives, el belga Michel Bauwens, serà el protagonista aquest dimecres i dijous a Barcelona d’unes jornades sobre models alternatius econòmics, socials i polítics que poden canviar l’organització i la producció de la societat basant-se en les xarxes igualitàries.

La Fundació defensa crear i compartir en comunitat productes a Internet mitjançant la practica informàtica P2P (‘entre iguals’), i a més investiga com aquest model s’està estenent al funcionament de la societat i l’economia productiva, ha explicat a Europa Press l’holandès Wouter Tebbens, coorganitzador de l’acte.

Algunes d’aquestes possibles aplicacions socials són l’intercanvi de temps en els bancs de temps, compartir cotxes –‘carsharing’–, l’energia renovable distribuïda d’autoconsum, el programari lliure, la Wikipedia, compartir dissenys industrials en el moviment del maquinari lliure, i fins i tot l’autogestió del moviment 15M, segons Tebbens.

Michel Bauwens ho explicarà durant les jornades ‘Sharing Commons Spring’ que es realitzen aquest dimecres 20 i dijous 21, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut de Govern i Polítiques Publiques (Igop) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Open Knowledge Foundation (OKFN) i OuiShare, amb el suport de BCN The Lab.

Les jornades començaran dimecres a les 14.00 al centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, amb ‘Wikisprint’, una sessió coordinada per documentar les iniciatives P2P a Amèrica Llatina i Espanya; a les 20.00, a la seu de Makers of Barcelona (MoB), Bauwens parlarà sobre l’economia col·laborativa i el model econòmic de P2P.

Dijous seguiran les sessions tot el dia a l’Escola dels Commons de l’Igop, i a les 19 es clausuraran les jornades, quan Bauwens parlarà sobre la compatibilitat de l’Estat amb les xarxes igualitàries a l’hora d’aplicar el model P2P d’internet al funcionament socioeconòmic.

Aquesta conferència és d’entrada lliure, i la resta de les jornades són gratuïtes però requereixen inscripció (http://p2pfoundation.net/Sharing_Commons_Spring_Barcelon[a_March_]2013).

Durant els dos dies també participaran en les sessions els experts Wouter Tebbens (http://freeknowledge.eu), Marc Berlinguer (www.networkedlabour.wordpress.com), Maig Fuster Morell (www.igopnet.cc) i Javier Creus (www.ideasforchange.com), entre d’altres

Aquesta entrada ha esta publicada en Agenda. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari