Els CIOs plegats, hem de ser capaços de donar un fort impuls en l’aplicació de les tecnologies de la informació

Entrevista a Toni Velamazán, President Consell de CIOs de Catalunya (CIOs.cat) i Vicedegà de CIOs i Funció Directiva del COEINF.

Que es el Consell de CIOs de Catalunya?
El Consell de CIOs de Catalunya vol ser la veu dels CIOs a Catalunya. Representa les organitzacions i empreses finals usuàries i els seus interessos en el sector TIC. Al mateix temps vol posar el just valor del CIO a l’organització i promoure el “networking” dels CIOs.

Des de fa més d’un any, estem treballant per organitzar-lo i recentment hem celebrat la primera sessió plenària. Per promoure la comunicació entre els membres del Consell, tenim una pàgina web del Consell de CIOs de Catalunya i un grup aLinkedin

Quina es la funció del CIO en la actualitat ?
Els CIOs plegats, hem de ser capaços de donar un fort impuls en l’aplicació de les tecnologies de la informació i hem d’estar convençuts de l’impacte de les mateixes en el desenvolupament de les nostres empreses, del sector i de la societat en general. Aquest serà precisament un del eixos d’actuació principals del nou Consell de CIOs.

Comptem a partir d’ara, amb un instrument molt vàlid perquè periòdicament puguem establir un pont de diàleg sincer i obert sobre els temes que més ens preocupen com a professionals de les tecnologies de la informació.

Els CIOs, hem aconseguit optimitzacions i millores de productivitat increïbles als darrers anys, facilitant el creixement i la internacionalització d’empreses, així com facilitant la creació de nous models de negoci, canals de distribució i de comunicació amb els stakeholders, però continuem amb el repte perenne de la millora d’eficiència i ser el motor de la innovació.

Teniu algun acord de col·laboració amb altres entitats similars en diferents àmbits geogràfics, especialment europeus ?
CIOS.cat col·labora amb diferents entitats, el COEINF (Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya), la Generalitat de Catalunya (DGTSI), el Sitges Innovation Club, Penteo y Esade.

Al mateix temps hem tingut converses de possible col·laboració amb Gartner i CIONET.
No hem abordat encara aquest aspecte de col·laboració amb altres entitats similars d’altres països, es un tema obert. Segurament amb un tipus d’entitats amb les que possiblement podrem començar a parlar aviat son les Universitats properes i potser d’altres entitats similars.

Com portes personalment ser el representant d’un col·lectiu – els CIOS – tan clau per sortir de la crisi ? 
Personalment, és un repte i ho compagino com puc amb la meva feina a Danone com a CIO de la regió d’Europa del Sud. Les nits i algunes hores dels caps de setmana son un comodí i ajuden a fer-ho possible

Quan el COEINF em va oferir la possibilitat d’organitzar i presidir el Consell de CIOS de Catalunya, vaig estar pensant-hi molt, no veia clar que ho pogués portar a terme. Finalment em vaig decidir a acceptar el repte i he de dir que no me’n penedeixo, es molt interessant i enriquidor.

He de dir que jo no estic sol i que organitzar tot això es només possible gràcies al gran suport del COEINF i sobre tot a la gran feina de la Junta de Govern del Consell , un excel·lent grup de CIOS i grans professionals del sector, que com jo, roben hores al seu temps de lleure per treballar en, allà on sigui possible, fer millor la professió.

Font: Expliquem el Futur

Aquesta entrada ha esta publicada en General, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari