El govern basc recolza el programari lliure

El Govern basc va anunciar avui que té prevista la creació d’una oficina tècnica de suport al programari lliure amb l’objectiu de fomentar i comprovar la seva implantació en l’àmbit de l’Administració basca.

En un comunicat, el Departament de Justícia i Administració Pública, va informar que la consellera Idoia Mendia signarà un conveni marc entre el Govern basc i l’Associació d’Empreses de Programari Lliure de Euskadi (ESLE), entitat que fomenta la recerca, desenvolupament i ús de tecnologies basades en aquest tipus de programari. Segons va explicar, d’aquesta manera, es materialitzarà el compromís de Mendia per atendre al mandat del Parlament basc que insta el Govern a fomentar les tecnologies amb llicències lliures. En aquest sentit, va anunciar que “més endavant” es crearà una oficina tècnica de suport al programari lliure, per promoure’l i comprovar la seva implantació en l’àmbit de l’administració basca.

L’oficina actuarà com a assessora directa de la Direcció d’Informàtica i Telecomunicacions (DIT) en matèries que siguin de la seva competència, i entre les seves funcions principals destacarà verificar l’existència d’accions amb programari lliure dins del Govern, establint les comprovacions necessàries per a la seva validació i les accions correctores necessàries. Així mateix, treballarà com a òrgan difusor de la cultura de programari lliure, per a això organitzarà jornades, presentacions o dinàmiques “que permetin a tots els responsables informàtics departamentals estar a l’avantguarda del coneixement lliure”. Amb aquesta mesura, va assenyalar que manté la seva “aposta decidida” per les noves tecnologies, “i per la superació dels convencionalismes informàtics, per potenciar el desenvolupament d’una administració electrònica eficient”.

El Govern basc va recordar que el programari lliure és aquell que es distribueix amb una llicència que permet la llibertat d’executar-lo, de conèixer el codi font, de modificar-lo o millorar-lo i de redistribuir còpies a altres usuaris.

Més informació:
– Departamento de Justicia y Administración Pública del Gobierno Vasco: “El Gobierno Vasco firmará un convenio marco con la Asociación de Empresas de Software Libre de Euskadi”
– ESLE: “Gobierno vasco creará una oficina técnica de apoyo al software libre para promover su implantación en la Administración”
– osor.eu: “Basque government starts open source resource centre”

Aquesta entrada ha esta publicada en Administració pública. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari