Presentació de l’estudi de CTecno, FOBSIC i DEP

Després de mesos de feina, seguint un procés de selecció , enquestes, resultats i conclusions, està disponible ja l’estudi sobre “Els professionals de les TIC a Catalunya 2008″ realitzat pel Cercle Tecnològic de Catalunya i la FOBSIC, a través de DEP Consultoria Estratègica.

L’acte de presentació de l’estudi es va dur a terme el passat dia 7 de juliol a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, a Barcelona, davant prop d’un centenar de persones. Va comptar amb la presència de Jordi Bosch (secretari de la STSI) i Francesc Miralles (director de la FOBSIC i membre del Consell Assessor del COEIC), així com d’Enric Renau (director de DEP) i de Carles Flamerich, president de CTecno i membre del Consell Assessor del COEIC.

Aquest informe alerta, a grans trets, sobre la greu manca de professionals del sector que hi ha al nostre país. Així, conclou que farien falta uns 20.000 especialistes en noves tecnologies per tal d’abastar totes les necessitats i vacants que les TIC requereixen a casa nostra si volem ser un país avançat i competitiu en aquesta matèria.

Així per una banda, l’estudi ressalta diferents elements positius i a valorar respecte als professionals del sector: la gran majoria dels quals són titulats universitaris, gaudeixen d’un sou fix, treballen a jornada completa i mostren una gran versatibilitat a l’hora de treballar en empreses de diferent rang i caràcter, a banda de la bona satisfacció global que mostren en relació a la seva feina. D’aquesta manera, es conclou que l’estabilitat i la durada dels contractes d’aquest sector és superior a la mitjana i ofereix en termes generals unes bones condicions laborals i unes bones garanties d’èxit.

Amb tot, però, es detecta aquesta mancança pel que fa al nombre de professionals al món de les TIC a Catalunya. Hi ha bons especialistes, però són pocs. Segons els càlculs, aquest sector representa al voltant d’un 3,7% de la població ocupada, és a dir, unes 115.000 persones. Es tracta d’una xifra que no compensa la gran quantitat de demanda que requereixen les empreses, les quals sovint han d’abandonar o posposar projectes degut a aquest fet.

Precisament per fer pública i pal·lesa la situació, va sorgir el projecte de realitzar aquest estudi, el qual efectivament ha posat de manifest el crític (però corregible i millorable) estat del sector TIC al nostre país.

Aquesta és tan sols la primera part d’un treball de recerca més complet que pretèn diagnosticar i entendre les causes de la disparitat cada volta més gran entre les necessitats i demandes creixents del sector empresarial i l’orientació vocacional i professional dels nous titulats a Catalunya.

A través d’aquest enllaç podeu visualitzar la notícia sobre la qüestió que va aparèixer als informatius de Televisió de Catalunya : http://www.3cat24.cat/video/526519

pdf_icon.jpg Necessitats de recursos humans especialitzats en TIC

Font: CTecno

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari