CatPL, participa amb el Debat sobre el nou Marc de contractació amb la Generalitat

El passat 10 de Setembre es va mantenir una sessió de treball per tractar el nou Acord marc de serveis TIC entre la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de la Generalitat de Catalunya amb representats del COEIC, les entitats afins al col.legi CatPL i CatEI, en un acte al que si li va donar la benvinguda a ASEITEC (Associació d’Empreses d’Informàtica i Telemàtica de Catalunya).

L’acte ha estat presentat per Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i Domingo Olmos, Vicedegà de Relacions amb les Empreses del COEIC que va excusar a Antoni Rodriguez, Degà del COEIC, per la seva impossibilitat d’assistir a l’acte.

Jordi Bosch va fer un repàs de la evolució del serveis TIC a la Generalitat des de la primera externalització global fins al present Acord Marc en el qual es marca com a principals objectius la qualitat dels serveis i potenciar les petites i mitjanes empreses catalanes amb el sistema de homologacions per franges i aflorant la subcontractació.

Domingo Olmos va agrair la invitació de la Generalitat a debatre les condicions del nou Acord marc i va felicitar als responsables de STSI la valentia i esforç polític per aquesta evolució que fa que la Generalitat de Catalunya tingui avui el sistema de contractació de serveis TIC més avançat de tot el territori espanyol. Tanmateix va transmetre els dubtes que ha recollit el col.legi per part de les empreses catalanes que consideren certs aspectes del nou Acord millorables per potenciar realment les pimes. En qualsevol cas, el COEIC seguirà el procés i emetrà la seva postura oficial en funció de la evolució i els resultats a final del primer any de vigència del nou Acord marc, així com de la consideració d’incorporar les propostes de millora que realitzin les empreses catalanes.

Per part de la Generalitat van participar Josuè Sallent, director general de la Societat de la Informació i membre del Consell Assessor del COEIC; i Tomàs Roy, director de l’Àrea de Qualitat, Seguretat i Relació amb Proveïdors del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació. I per part de les entitats Albert Calvet, President de CatPL; Jordi Marin, President de CatEI; Paul Reverter, Vicepresident de CatEI i Juanjo Jiménez, Vicepresident de CatPl coordinadors de les comissions tècniques que ha analitzat el nou Acord Marc; conjuntament amb altres representants d’aquestes entitats. Per part de ASEITEC van participar Abrham Arcos y Xavier Martin, membres de la seva Junta.

El debat, que va ser realment constructiu i es va parlar amb total confiança i transparència, es va centrar en les possibilitats de les pimes catalanes del sector TIC per resultar homologades i els representants de les empreses van exposar tant els aspectes que consideren positius como aspectes de difícil acompliment per part de les pimes. Les diferents propostes de millora es faran arribar a STSI per al seu estudi i possible incorporació en futures versions del nou Acord marc.

Finalment, Jordi Bosch va considerar que la primera fita que és el resultat de la homologació es considerarà positiva si s’homologuen els bons proveïdors actuals, si afavoreix el desenvolupamente del sector TIC a Catalunya i si hi ha un mix raonable entre empreses grans i pimes entre les empreses homologades.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari