Situació deficient de les TIC als municipis catalans

El 54,7% dels municipis catalans pateixen “moltes” o “bastants” deficiències en el seu servei d’Internet i en gairebé la meitat dels casos denuncien l’existència de nuclis en els termes municipals que encara no estan connectats. A més, el 78,3% dels municipis catalans consideren que l’efecte negatiu que pateixen a causa de les deficiències en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) és “important” o “molt important”.

Aquestes són les principals conclusions que es desprèn del ‘Estudi d’opinió dels alcaldes sobre l’estat de les infraestructures i els serveis de les TIC en el territori’, elaborat pel consorci Localret, que agrupa a 800 ajuntaments catalans.

msgmainhand.jpg

Més de la meitat (el 52,8%) dels alcaldes enquestats defineixen com “regular” la situació del seu municipi respecte al desenvolupament de les TIC, i un 31,1% la qualifiquen directament de “dolenta” o “molt dolenta”, segons ha explicat l’alcalde de Terrassa (Barcelona) i president de Localret, Pere Navarro.

Els alcaldes han lamentat que aquests inconvenients generen un impacte negatiu en l’àmbit econòmic -en un 73,6% dels casos- però també en l’àmbit social (74,5%). Per tots aquests motius, només el 12,9% dels alcaldes enquestats es mostren satisfets amb el treball realitzat des de la Generalitat i el Govern per a solucionar aquestes deficiències, en una sensació de poc suport que s’aguditza en els municipis pertanyents a les demarcacions de Girona i Tarragona.

Font: EFE

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.