Set factors clau que canviaran el mercat del programari

Gartner ha publicat un informe que posa de manifest quins seran els factors clau que a transformaran el mercat del programari durant els pròxims 10 anys, que tenen a veure amb canvis potencials en el món de la tecnologia:

Increment del Business Process Outsourcing (BPO): externalització de les funcions de processos de negoci és el mercat de major creixement dintre del sector IT. S’espera que passi dels 144.000 milions de dòlars en 2006 a 235.000 milions en 2011.

bpo.jpg

Expansió del programari com servei (SaaS): Segons Gartner, el 25% del total de nous negocis de programari que vagin apareixent fins a 2011estaran basats en SaaS.

Combinació de desenvolupaments de baix cost amb arquitectures modulars tipus SOA: que permetrà adquirir únicament les parts d’una aplicació que es necessitin.

Major interès en el programari de font oberta: segons Gartner les avantatges del programari lliure faran que creixi la seva importància en àrees determinades de la informàtica, com la de servidors, sistemes operatius, eines de desenvolupament o bases de dades.

Altres factors que tindran una importància clau en aquest procés de canvi per al mercat del programari, serà la possibilitat del suport post venda a través de terceres parts, la importància que puguin tenir les emergents companyies xineses de programari, o el fet que la ràpida expansió de mercats com el xinès, l’indi o el brasiler, es pugui traduir en una baixada dràstica dels preus.

Font: http://www.vnunet.es

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.