La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) de la Conselleria de Governació i Administracions Públiques, juntament amb la Fundació i2CAT, han creat la xarxa catalana de Living Labs (CatLab) amb l’objectiu d’impulsar les noves tecnologies de la informació i identificar a tots els Living Labs de Catalunya “com una única unitat”, va informar la Generalitat.
Els Living Labs són centres tecnològics públic-privats on empreses, organismes públics, centres d’investigació i ciutadans s’uneixen per a impulsar el desenvolupament de nous serveis i productes basats en les TIC, buscant accelerar el desenvolupament de la Societat de la Informació.
En l’acte de presentació de la xarxa catalana de Living Labs, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Bosch, va explicar que la creació de la CatLab “incrementarà la competitivitat” de Catalunya. Bosch va destacar que un dels objectius principals dels Living Labs és “involucrar a l’usuari final en el procés d’innovació i validació de les noves tecnologies, com un agent més”.
A Catalunya existeixen cinc Living Labs que conformen la CatLab: el 22@ de la Fundació Barcelona Digital a Barcelona, Neapolis a Vilanova i la Geltrú, Ca Suris a Cornellà, Tecnocampus a Mataró i Sant Cugat Obert a Sant Cugat del Vallès.
El 2006 es va constituir la European Network of Living Labs (ENoLL) a Hèlsinki, impulsada per la Unió Europea, amb l’objectiu de construir un nou espai europeu per a la innovació i investigació. Aquesta iniciativa summa en l’actualitat un total de 51 Living Labs a Europa.
Font: Europa Press