La Comissària europea Neelie Kroes parla dels beneficis del codi obert i dels estàndards oberts

En un vídeo donat a conèixer a mitjans de desembre, Neelie Kroes, la  Comissària Europea Vicepresident de l’Agenda Digital, articula les avantatges del programari de codi obert i dels estàndards oberts.

European Commission

Les seves declaracions són especialment potents, donat no només el seu lideratge en la seva funció actual, sinó després d’haver servit també com a Comissari responsable de competència de la UE , on va estar a càrrec de la Unió Europea en l’ assumpte de competència de Microsoft.

 

En les seves paraules s’identifica el desavantatge de dependre d’estàndards propietaris, que van costar l’economia europea “diversos centenars de milions d’euros a l’any” i la pèrdua de competitivitat.

En reconèixer que “el programari col·laboratiu és realment programari de la màxima qualitat”, la Comissària Kroes demostra que la Comissió està confiant cada vegada més en codi obert a través del seu programa de recerca, la preparació de directrius per ajudar els organismes públics millor usar estàndards oberts en adquirir les seves TIC i la creació de un portal de dades obertes basats exclusivament en solucions de codi obert.

Bé val la pena trobar el temps per escoltar la Comissària Kroes i cal elogiar el seu lideratge en aquest front.

Interessant també seguir el seu bloc.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari