La comunitat catalana de l’Ubuntu presenta la traducció de l’Ubuntu 12.04 al català

Ja està disponible l’Ubuntu 12.04 en català. L’Ubuntu és un sistema operatiu lliure i gratuït, creat per una extensa comunitat de voluntarisamb el suport de l’empresa Canonical. En aquesta ocasió, com en les anteriors, l’Ubuntu es troba disponible en català gràcies a l’esforç d’una àmplia comunitat en què hi participa Softcatalà. La bona salut del català és especialment remarcable, atès que ocupa la 21a posició en termes de percentatge de traducció de les més de 40 llengües en què es considera totalment traduït aquest sistema operatiu.

L’Ubuntu és adequat tant per a ordinadors portàtils, de sobretaula o servidors, i inclou tot el programari necessari per al dia a dia amb l’ordinador, ja es tracti d’aplicacions de processament de textos, de correu electrònic, de navegació per Internet, d’eines de programació o de gestió de servidors.

Novetats

L’Ubuntu 12.04 serà una versió de manteniment de llarga durada (Long Time Support, LTS), amb la qual cosa els esforços de disseny i desenvolupament s’han dirigit a fer-la més estable i a consolidar l’escriptori Unity per a proporcionar una interfície d’usuari més intuïtiva, amb un èmfasi especial en un disseny atractiu i funcional.

Aplicacions

El reproductor de música és ara el Rhythmbox, el qual inclou la botiga de música de l’Ubuntu One
El LibreOffice s’ha actualitzat a la versió 3.5.1
El navegador web Firefox s’ha actualitzat a la versió 11.0
El centre de programari mostra recomanacions personalitzades per instal·lar aplicacions interessants

Aquesta entrada ha esta publicada en Agenda. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari