El Moviment del Programari Lliure i GNU. Per una Societat Lliure. Barcelona, 10/5/12

DANA (Distributed Applications and Networks Area) d’i2CAT i Labdoo.org us conviden a la xerrada de Richard M. Stallman, creador del moviment del software lliure i del sistema operatiu GNU, el 10 de maig a les 17.00h a l’Auditori de l’edifici Vèrtex de la UPC.

EL Dr. Richard M. Stallman parlarà sobre les fites i la filosofia del moviment del Software Lliure així com l’estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual juntament amb el nucli Linux, és actualment utilitzat per desenes de milions de persones en tot el món.

Defensarà també la importància d’una societat lliure: Les activitats l’objectiu de les quals és la “inclusió” de més persones en l’ús de les tecnologies digitals es basen en la suposició de que això és invariablement positiu. Semblaria que és així, si es jutja considerant únicament la conveniència pràctica immediata. No obstant, si jutgem també en termes de drets humans, és el tipus de món digital en el que ens volen inserir el que determina si és bo o és perjudicial. Abans de lluitar per la inclusió digital, hem d’assegurar-nos que les persones estaran en un món digital bo.

Programa

17.00h Obertura a càrrec de Carles Flamerich, President i2CAT i Director General deTelecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i membre del Consell Assessor del COEINF, i Sebastià Sallent, Director i2CAT i membre del Consell Assessor del COEINF

17.05h Presentació de l’objectiu del projecte Labdoo.org: utilitzar les eines de xarxa social descentralitzades per portar de manera eficient i sense fer malbé el medi ambient, l’excés d’ordinadors portàtils equipats ambaplicacions educatives als nens del món en desenvolupament. Jordi Ros, Fundador Labdoo.org

17.35h Exposició dels objectius i la filosofia del moviment del Software Lliure, il’estat i la història del sistema operatiu GNU, actualment usat perdesenes de milions de persones en tot el món.Les activitats que tenen per objectiu la inclusió de més persones en l’úsde les tecnologies digitals es basen en la suposició que això siguiinvariablement bo. Però, si jutgem en termes de drets humans, abansde lluitar per la inclusió digital, cal assegurar-se de que les personesestaran en un món digital bo. Dr.Richard M. Stallman, President Free Software Foundation

19.00h Debat moderat per Sergi Figuerola, Director de l’Àrea d’Aplicacions i Xarxes Distribuïdes (DANA),i2CAT

Richard Stallman va iniciar el moviment de software lliure el 1983 i el desenvolupament del sistema operatiu GNU el 1984 (veure www.gnu.org). GNU és software lliure: tot el món és lliure de copiar-lo i distribuir-lo, així com també de realitzar-ne canvis de major o menor magnitud. El sistema GNU/ Linux, que consisteix bàsicament en el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, és actualment  utilitzat en desenes de milions d’ordinadors.

Participació gratuïta. Degut a limitacions d’aforament, preguem que envieu correu a fundació@i2cat.net per tal de confirmar assistència.

Aquesta entrada ha esta publicada en Agenda, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari