CatPL, membre fundador de FAETICC, la Generalitat i entitats del sector signen un acord per a la creació del Consell TIC de Catalunya

 

Jaume Planas, President de FAETICC signa  acord en representació de CatPL
 • Format per experts independents, el Consell assessorarà el Govern en matèria de Telecomunicacions i Societat de la Informació
 • L’òrgan també elaborarà informes, estudis i recomanacions perquè les entitats TIC que s’hi adhereixin duguin a  terme plans d’actuació conjunts amb el sector públic
 • L’objectiu del Consell TIC és aprofitar les sinergies entre l’àmbit públic i privat per promoure una economia d’innovació i alt valor afegit basada en l’ús intensiu de les TIC
Catorze entitats del sector TIC (col·legis professionals, centres tecnològics, universitats, associacions empresarials i professionals) han signat avui, a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament d’Empresa i Ocupació, l’acord per a la creació del Consell TIC de Catalunya, un òrgan que assessorarà el Govern en matèria de polítiques de Telecomunicacions i Societat de la Informació i que coordinarà els interessos dels diferents agents TIC de Catalunya per aprofitar-ne les sinergies i cooperar amb l’actuació pública en la promoció d’una economia d’innovació i alt valor afegit basada en l’ús intensiu de les TIC. L’acte de signatura ha estat presidit pel secretari general del Departament d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich.
La creació del futur Consell TIC de Catalunya respon a la voluntat del Govern de coordinar i treballar amb el sector – i els diversos agents que hi intervenen -, les actuacions necessàries per a la millora del desenvolupament de les TIC a Catalunya. El principal objectiu d’aquesta col·laboració és impulsar un canvi de model cap a una economia d’innovació i alt valor afegit basada en l’ús intensiu de les TIC; fomentar l’accés de la ciutadania, les empreses i les administracions a les TIC i potenciar la indústria del sector TIC a Catalunya.
En base a l’acord signat avui, la Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Empresa i Ocupació i les 14 entitats signants procediran a definir-ne l’estructura i el funcionament definitiu així com també els experts independents que n’han de formar part. Un cop finalitzat el procés, aquest Consell TIC de Catalunya es materialitzarà, mitjançant decret, de manera oficial.
Les catorze entitats promotores del Consell TIC de Catalunya, a més de la Generalitat de Catalunya, són:
 • Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF)
 • Col·legi d’ Enginyers de Telecomunicació de Catalunya (CETC)
 • Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC)
 • Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC)
 • Universitat Politècnica de Catalunya (UPF)
 • Fundació Privada Universitat i Tecnologia La Salle (La Salle-URL)
 • Asociación Multisectorial de Empresas de la Electrónica, las Tecnologías de la Información y la Comunicación, de las Telecomunicaciones y de los Contenidos Digitales (AMETIC)
 • Federació Catalana d´Empreses TIC de Catalunya (FAETICC)
 • Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTECNO)
 • Cercle per al Coneixement- Barcelona Breakfast
 • Asociación de Técnicos de Informàtica (ATI)
 • Associació Sénior TIC
 • Fundació Barcelona Digital Centre Tecnològic
 • Fundació i2Cat
En el marc del procés constitutiu, el Consell està obert a totes les entitats del sector que vulguin adherir-s’hi d’acord amb la voluntat del govern d’aglutinar-hi el màxim nombre d’agents vinculats a les TIC a Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari