Dijous del CatPL amb Javi Creus (“No somos hormigas”)

En aquesta ocasió, el convidat ha estat Javi Creus, coautor del llibre “No somos hormigas” i fundador de Ideas for Change, empresa de consultoria d’estratègia, màrqueting i comunicació.

La sessió ha estat molt interessant i participativa, de debat obert d’idees.
Javi, que és un gran observador de les tendències culturals i socials del nostre temps, i dels seus lligams amb el món de la innovació i de la tecnologia, ha compartit les enormes semblances que hi veu entre els principis de major participació i col·laboració que afloren cada cop més a la nostra societat, i les dinàmiques pròpies del món del programari lliure.
Podríem concloure que el PL ha estat i és en molts aspectes una punta de llança d’aquesta nova dinàmica. El PL és una realitat i està en la bona direcció.
El punt que ha creat més debat i compartició de punts de vista és el del model de negoci del programari lliure, ja sigui d’empreses que desenvolupen com d’empreses que donen serveis al voltant del PL.
Hem parlat de com empreses amb pocs empleats en la seu central (Moodle, Liferay, …), disposen en realitat de tota una comunitat de col·labora amb ells arreu del món i, nogensmenys, d’una xarxa d’empreses partners que generen negoci i llocs de treball arreu. I de com les solucions amb aquest model, a la pràctica, són més àgils i innovadores que d’altres amb el model de desenvolupament de programari tradicional o privatiu.
Igualment, s’ha arribat a la conclusió de que no hi ha cap impediment per a que una empresa de serveis de PL tingui un nombre elevat de treballadors, al contrari, i ja en comencem a tenir exemples a casa nostra. De fet, s’ha esmentat que moltes de les grans empreses de serveis informàtics i consultores, els noms de les quals ens poden venir al cap de seguida, ja disposen d’equips nombrosos dins dels seus departaments per a fer front a projectes amb PL (i si no els tenen per a una solució concreta, arriben a acords amb empreses de PL).
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari