La Generalitat es replanteja el model de relació amb el sector TIC


 

generalitatlogo.gif

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Bosch, aposta per replantejar el model de relació entre el sector dels serveis dels Tecnologíes de la Informació i la Comunicació (TIC) i la Generalitat de Catalunya, aprofitant que finalitza el seu contracte d’homologació de serveis informàtics per a l’administració catalana el 31 de desembre.

jordibosch.jpg

Bosch va explicar a EuropaPress que la Generalitat ha identificat certs efectes negatius del procés d’homologació “com el fet de dividir involuntàriament el sector en empreses homologades per la Generalitat i no homologades”. Segons Bosch, a ésto se li suma el fet que “altres administracions públiques s’han acollit a l’homologació de la Generalitat sense tenir en compte que el model es basava en les necessitats del Govern i no de totes les administracions”.

Potenciar les pymes
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació va considerar que s’haurien de “valorar altres models que permetin potenciar les petites i mitges empreses catalanes”. El contracte d’homologació de serveis informàtics relacionats amb el desenvolupament de les TIC de la Generalitat es va iniciar a la fi de 2004 amb vigència de dos anys– i va ser prorrogat un any més fins a 2007.

Ara existeix la possibilitat de signar una segona pròrroga d’un any més, decisió que depèn de les conselleries d’Economia i Finances i Governació i Administracions Públiques. És en aquest context en el qual Bosch aposta per aprofitar la fi de la primera pròrroga per a reformar el model.

Objectiu inicial acomplert
Bosch va assegurar que en el seu moment el concurs d’homologació va ser una aposta de les conselleries d’Economia i Governació per a “augmentar l’eficiència i la qualitat dels serveis TIC i reduir els costos per a l’Administració” i va destacar que “en general el balanç d’aquests tres anys és positiu” ja que es va aconseguir un dels objectius principals de l’homologació, “passar d’un model mico-proveïdor a un model multi-proveïdor sense posar en perill el servei, la qualitat ni el coneixement”. En aquest sentit, va recordar que el percentatge “tan elevat de mercat” que suposa la compra de les administracions públiques en un sector com el de les TIC “implica responsabilitat a l’hora de contractar els serveis” i va concloure que “la forma que es faci pot incidir de forma determinant en la configuració i el perfil del sector tecnològic a Catalunya”.

Des de 2004, la Generalitat ha homologat els serveis informàtics relacionats amb les TIC de 117 de les 183 empreses que s’han presentat, el que representa un 63% del total, i ha contractat un volum total de 226 milions d’euros amb empreses que van passar l’homologació. Un total de 78 de les 117 empreses ja han estat adjudicatàries d’algun contracte. De les 117 empreses amb ofertes homologades, 52 tenen seu a Catalunya, el que representa un 44,44%. Les 10 principals empreses adjudicatàries van ser estat T-Systems, IBM, IECISA, Everis Spain, Atos, Indra, IT Deusto, Accenture, Osiatis i Formación.

Font: EuropaPress

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.