Els Dijous de CatPL amb Alain Jordà

Els Dijous de CatPL amb Alain Jordà, Regidor d’Hisenda, Política d’Empresa i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, i impulsor del programari lliure en l’àmbit local
Manresa, una aposta important pel programari lliure

Alain Jordà i Albert Calvet

El passat nou d’octubre es va celebrar la trobada de CatPL amb Alain Jordà, Regidor de tecnologia del Ajuntament de Manresa. L’èxit de públic va ser important degut a la importància del programari lliure a l’àmbit local.

Alain Jordà va venir acompanyat de la tècnica en informàtica de l’Ajuntament, Montse Morera que va explicar amb gran detall l’estructura informàtica i el plans de futur. L’ajuntament ha fet una important migració cap el programari lliure atenen els importants avantatges que això suposa.

Segons Montse Morera, les empreses catalanes de PL tenen molt a dir a Manresa. Hi ha bones oportunitats i a més ens explica que el programari lliure dona rendiment i seguretat. No l’afecta tant la interoperabilitat. El procés d’adopció del Programari lliure, ha estat motivador per al personal tècnic. La seva tasca té una part avorrida i una de divertida:

l’experimentació d’aplicacions noves i desenvolupar, és més motivador que l’ús del programari privatiu. Aprenen i saben el que fan, això és motivador. No saber què fa l’aplicació, no dominar-ho genera angoixa. El PL dóna més confiança perquè el poden controlar més.

El President de CatPL, Albert Calvet, va proposar fer un grup de treball municipal impulsat per CatPL i l’Ajuntament de Manresa per iniciar un Pla pilot sobre programari lliure per entitats municipals catalanes. Alain Jordà va agafar la proposta i és començarà a treballar de forma immediata.

En referència al Centre d’Aplicacions TIC – CATTIC, Alain Jordá diu: “Es pretén, a més de formació avançada i assessorament tecnològic a empreses, crear una línia de desenvolupament en programari lliure aprofitant que la càtedra de programari lliure de la UPC està basada en aquesta ciutat “.

Els socis de CatPL van preguntar sobre el “Centre de productivitat informàtica de Microsoft”. Alain Jordà va explicar que és una iniciativa que estan seguin molt de prop i que ja es veurà com evoluciona.

Des de CatPL pensem que l’àmbit local pot ser un bon client per a les nostres empreses i que cal seguir l’evolució del seus projectes de migració i adopció.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.