Richard M. Stallman a Barcelona – divendres 26 d’octubre a les 16:30 – Facultat d’Economia i Empresa, Av. Diagonal 690, Aula Magna

El DANA (Distributed Applications and Networks Area) d’i2CAT i Labdoo.org us conviden a la xerrada de Richard M. Stallman, creador del moviment del software lliure i del sistema operatiu GNU

 

Títol: “El Movimiento del Software Libre y GNU. Por una Sociedad Digital Libre”

On: Facultat d’Economia i Empresa, Av. Diagonal 690, Aula Magna

Quan: 26 d’octubre a les 16:30h

 

L’acte serà inaugurat pel Cap de Servei de Societat del Coneixement de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, senyor Ricard Faura i Homedes.

El Dr. Richard M. Stallman parlarà sobre les fites i la filosofia del moviment del Software Lliure així com l’estat i la història del sistema operatiu GNU, el qual juntament amb el nucli Linux, és actualment utilitzat per desenes de milions de persones en tot el món.

Defensarà també la importància d’una societat lliure: Les activitats l’objectiu de les quals és la “inclusió” de més persones en l’ús de les tecnologies digitals es basen en la suposició de que això és invariablement positiu. Semblaria que és així, si es jutja considerant únicament la conveniència pràctica immediata. No obstant, si jutgem també en termes de drets humans, és el tipus de món digital en el que ens volen inserir el que determina si és bo o és perjudicial. Abans de lluitar per la inclusió digital, hem d’assegurar-nos que les persones estaran en un món digital bo.

Durant la jornada el fundador de Labdoo.org, Dr. Jordi Ros, farà una presentació sobre l’evolució i situació actual del projecte Labdoo.org.

 

Breu biografia de Richard M. Stallman:

 

Richard Stallman va iniciar el moviment de software lliure el 1983 i el desenvolupament del sistema operatiu GNU el 1984 (veure www.gnu.org). GNU és software lliure: tot el món és lliure de copiar-lo i distribuir-lo, així com també de realitzar-ne canvis de major o menor magnitud. El sistema GNU/ Linux, que consisteix bàsicament en el sistema operatiu GNU amb Linux agregat, és actualment  utilitzat en desenes de milions d’ordinadors.

Stallman ha rebut el premi “Grace Hopper” de l’ACM (ACM Grace Hopper Award), una beca de la Fundació MacArthur, el premi “Pioner” de la Fundació Frontera Electrònica, i el Premi Takeda per la millora Social/ Econòmica, així com varis doctorats honoraris.

 

Labdoo.org:

“Quina és la idea de Labdoo? La idea consisteix en una nova manera col·laborativa de superar el problema de la fractura digital sense malmetre el planeta Terra.  Utilitzant les eines lliures que trobaràs a la xarxa social Labdoo, cadascú de nosaltres que disposi d’un ordinador portàtil en desús a casa, pot dur a terme una mini-missió i fer que el nostre portàtil arribi a nens i nenes per tal que puguin accedir a lliures fonts d’educació.  El projecte Labdoo va començar a Califòrnia el 2010, i des de llavors s’ha estès ja a 38 països, servint 25 escoles en zones remotes de l’Àfrica, Sud-Est Asiàtic, Europa de l’Est o Amèrica Llatina, entre d’altres.  Si tens un portàtil en desús, participa des de qualsevol lloc i sigues part d’aquest somni global! www.labdoo.org

 

Participació gratuïta

Aquesta entrada ha esta publicada en Agenda. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari