Seminaris FIB Alumni: Open Street Map (obert i gratuït) 24/05/2012

OpenStreetMap: dades i programari lliure per als sistemes d’informació geogràfica

Recentment han aparegut notícies on importants empreses, com Foursquare o Apple, deixaven d’usar els mapes de Google i passaven a utilitzar cartografia lliure. Aquesta cartografia és OpenStreetMap, que podríem definir com la vikipèdia dels mapes.

Seminari_OpenMaps_Jaume_Figueras.jpgOpenStreetMap és un projecte mundial col·laboratiu OpenData per disposar de cartografia lliure a qualsevol lloc del món. Al voltant d’aquest projecte han anat creixen un conjunt d’aplicacions noves, tant aplicacions lliures com privatives, que utilitzen la informació cartogràfica com el sistema de visualització d’OpenStreetMap.

La ponència anirà a càrrec d’en Jaume Figueras, enginyer en informàtica, professor del departament d’ESAII a la Universitat Politècnica de Catalunya. Usuari, ‘Local Contact’ a Catalunya i expert en OpenStreetMap. Realitza la recerca i transferència de tecnologia al InLab FIB en temàtiques de simulació de processos, logística i sistemes d’informació geogràfica on ha realitzat projectes per ALSTOM, AMB, Districenter, AGBAR, CLABSA, Aguas Andinas entre d’altres. Recentment guanyador d’un Living Labs Global Award 2012 pel projecte CityWalking de promoció de l’exercici saludable dins la ciutat de Terrassa.

El seminari serà el pròxim dijous 24 de maig a les 19h a la Sala d’Actes de la FIB(Campus Nord-Edifici B6, C/ Jordi Girona, 1-3. 08034 Barcelona).

El seminari és gratuït i està obert a tothom, però les places són limitades i cal registrar-s’hi. Els socis poden portar un acompanyant i tindran preferència en l’assignació de places.

Aquest seminari s’emmarca dintre del nou cicle de seminaris de FIB Alumni.

 

INSCRIPCIONS

Inscripcions socis i acompanyants (requereix fer login)

Inscripció no socis

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Agenda, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari