Jornades de programari lliure del Monstià

CatPL conjuntament amb el COEIC, participa a les jornades de programari lliure plmontsià 2007.

En la jornada del dia 22 de Novembre a Amposta, Albert Calvet, President de CatPL i Xavier Burguera, Director de Serveis de Seguretat a T-Systems i videdegà del COEIC, van participar a les Jornades de prigramari lliure del Montsià.

Xavier Burguera, va explicar què és la signatura electrònica i la importància en la vida diària. Una de les coses que va destacar és el fet que de tots l’únic lloc a l’estat espanyol on no s’ha implantat el DNI electrònic és Catalunya. I això, com un inconvenient perquè el DNI electrònic suposa una avantatge respecte dels llocs on sí que s’ham implantat pel ventall d’operacions en línia que permet fer, enfront d’identitats electròniques d’àmbit més restringit.

Veure presentació pdf_icon.jpg

Albert Calvet, president de CatPL, i empresari especialitzat en l’aprenentatge en línia, ens ha parlat de dues coses relacionades amb el programari lliure. Primer, del projecte e-Catalunya, una plataforma de programari lliure per al treball col·laboratiu i en línia entre totes les persones que formen part de l’administració pública catalana. És la xarxa social de la Generalitat. D’altra banda, ha parlat de la necessitat, per fer país, que la Generalitat aposti pel programari lliure, com la forma de crear riquesa al voltant de la creació d’una indústria informàtica catalana.

montsia.jpg

La jornada a La Sènia el 29 de Novembre, Juanjo Giménez, Director General d’openTrends i vicepresident segon de CatPL, va explicar des del seu punt de vista empresarial, exemples d’aplicació de programari lliure. openTrends és una empresa jove, creada l’any 2004 però, que ha tingut un creixement important i que ofereix serveis de consultoria, integració i adaptació de solucions amb programari lliure.

Més informació: http://www.bernatspescaires.org/blocs/blog/plmontsia

plmontsià és una iniciativa dels Ajuntaments d’Amposta, La Sénia i Santa Bàrbara, i de la Universitat Oberta de Catalunya i dels Col·legis Oficials d’Enginyeries en Informàtica de Catalunya i les seves entitats afins com CatPL

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.