Open Data: el repte d’alliberar el coneixement de les organitzacions. Jornada al Cibernàrium

El dijous 16 de juny, moderada per Jordi Roca, Director del Cibernàrium (Barcelona Activa), va tenir lloc una jornada al voltant de l’Open Data, amb una amplia participació de CatPL.

El ponents de la jornada van ser:
– Marta Continente ( Directora de Comunicació i Sistemes d’Informació de l’Ajuntament de Barcelona): OpenData BCN: el servei de dades obertes de l’Ajuntament de Barcelona.”
– Pilar Conesa (Directora d’Anteverti): Open Data, nou paradigma.”
– Daniel Julià (Soci de pimpampum.net): “Oportunitats de l’Open Data per a l’empresa: Rodalia.info.”
– Malcolm Bain (Advocat especialista en Dret i TIC i soci fundador d’id law partners, socis de CatPL): “Open Data: régimen y cuestiones legales.”
—  Josep Fígols (President d’Ubiquat Technologies i President de CatPL): “Introducció als conceptes d’Open Data. Un pas endavant cap a un món Open.”

La jornada, que va tenir un ampli seguiment a través Twitter, va generar també un interessant debat al finalitzar les ponències.
Alguns dels conceptes més destacats de la jornada van ser:
– L’èxit de l’Open Data depèn molt més de l’entorn polític que no pas de la tecnologia, que ja hi és.
– L’Open Data beu de les mateixes fonts que la resta de moviments Open (Source, Government, Innovation, …).Es tracta, sobre tot, de fer avançar la societat mitjançant la col·laboració.
– És molt important que no es freni embranzida que té l’Open Data d’ençà el 2009.
– L’objectiu és disposar del màxim de dades en format Linked Data, per a permetre l’automatització pròpia de la Web Semàntica.
– Ja hi ha forces exemples d’us de dades obertes públiques par part d’iniciatives privades, però encara hi ha molt camp per recórrer.
– L’administració no ha de tenir por d’obrir dades que en realitat pertanyen als ciutadans.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari