Es constitueix a Barcelona la Federació d’Associacions Empresarials TIC de Catalunya (FAETICC)

La FAETICC demanarà a la Generalitat la creació d’una taula sectorial TIC per impulsar el sector.

El 28 d’abril es va constituir la Federació d´Associacions TIC de Catalunya – FAETICC al districte tecnològic 22@ de Barcelona on tindrà la seva seu. La federació la constitueixen sis associacions d’empeses TIC de Catalunya:

  • AENTEG – Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona
  • ASEITEC – Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologies de la Comunicació
  • CatEi – Associació Catalana d’Empreses d’Informàtica
  • CatPL – Associació Catalana d’Empreses per al Programari Lliure
  • GENTIC – Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Maresme
  • TICOsona – Associació d’Empresaris de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Comarca d’Osona

que en conjunt representen prop del 90% de les empreses TIC de Catalunya.

La FAETICC neix després de diversos intents per constituir un organisme que aglutinés tots els interessos de les pimes TIC. Finalment, durant la tardor del 2008, les diferents associacions van arribar a un acord base que ha permès crear la Federació.

Els presidents de les sis associacions han signat l’acta fundacional de la FAETICC: Joan Ribas per l’AENTEG; Jaume Planas per l’ASEITEC; Jordi Marín per CatEi i President de la FAETICC; Albert Calvet per CatPL; Josep Lluís de Gabriel per la GENTIC i Meritxell Feu per TICOsona, (a la foto amb el Degà del COEINF).

A l’acte de signatura de la Federació van assistir una numerosa representació de les associacions signants de l’acord i del Col.legi Oficial d´Enginyeria en Informàtica de Catalunya – COEINF representat pel seu Degà, I.llm. Sr. D. Antoni Rodríguez de la Torre, així como diversos Vicedegans i el Director/Gerent.

Jordi Marin, President de CatEi i de la FAETICC i membre del Consell Assessor del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica, va agrair especialment al Degà i al Director del COEINF  “el paper de mediació i diàleg realitzat pel Col.legi per impulsar la Federació i arribar a la seva constitució”.

Jordi Marin va continuar el seu discurs manifestant: ” La Federació és un esforç d´integració i col.laboració de les entitats empresarials TIC de Catalunya i que el repte més important consisteix en establir un diàleg fluid amb l´Administració de Catalunya que com a país li cal tenir un sector TIC diversificat, altament competitiu i internacionalitzat.”

Albert Calvet, President del CatPL i membre del Consell Assessor del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica va manifestar: ” La FAETICC transformarà molt positivament la activitat de les associacions empresarials TIC a Catalunya”.

La FAETICC està formada per pimes catalanes del sector TIC i la seva missió consisteix en defensar i representar els seus interessos davant l’Administració i els agents socials. La FAETICC treballarà per augmentar la competitivitat del sector i impulsar l’increment de volum de negoci de les empreses a través de la generació de mercat, la internacionalització, la realització de projectes conjunts i la generació d’economies d’escala i de serveis per a les pimes TIC

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari