FIT FP 09. Exit del Fòrum d´innovació tecnològica per als informàtics de la Formació Professional

El dimarts 31 de Març es va celebrar el primer Fòrum d´innovació tecnològica per als informàtics de la formació professional (FP) amb l´asistència de més de 500 persones.

El Fòrum va estar organitzat per l´Associació Catalana d´Informàtics de la Formació Professional (ACiFP) amb la col.laboració de Microsoft Ibérica i Salesians Illa Tecnològic. L’Associació ha organitzat el FP FIT ‘09 amb l’ànim de promoure l’esperit del reciclatge constant dels informàtics de la formació professional, per tal d’estar al dia en les últimes eines i tecnologies, doncs condicionà la vida professional d’aquests tècnics en els propers 3 o 4 anys, i també amb l’objectiu de crear un espai de trobada, comunicació i cooperació entre els tècnics informàtics de la FP.

L´Associació Catalana d´Informàtics de la Formació Professional (ACiFP) es va constituir el 29 de Maig de 2008 com associació afí al Col.legi Oficial d´Enginyeria en informàtica de Catalunya (COEINF) (el socis de l´associació asumeixen el codi deontologic del COEINF).

L´Associació te com a objectiu representar a informàtics de la Formació Professional i neix amb l´espirit de promoure activitats que apropin als tècnics informàtics de la FP a un procès de maduració tecnològica i humana, impulsant iniciatives de difusió i d´intercamvi de coneixement tecnològic i col.laboratiu que ajudin a socialitzar la necesitat del constatn reciclatge formatiu i de treball en equip.

A la presentació van asistir Josep Solé – President de la ACiFP, Antoni Vilarrubla – Titular de Salesians de Sarrià, Antoni Rodriguez – President Honor ACiFP y Degà del COEINF, Carles Grau – Dir. Gral. Microsoft Catalunya i membre del Consell Assessor del COEINF, Mercè Chacón – Gerent Fund. BCN Formació Professional, Joan Badia – Dir. Gral. d´Innovació, Generalitat de Catalunya, Josué Sallent – Dir. Gral. Societat de la Informació STSI, Generalitat de Catalunya i membre del Consell Assessor del COEINF, i Josep Francí – Dir. Gral. Formació Professional, Consell. Eduació de la Generalitat de Catalunya.

A la fila 0 van asistir quatre Vicedegans del COEINF i els presidents de les entitats afins al Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya: ACTUI, CatPL, CatEi, AiPro i Sitges Innovation Club.

Antoni Rodriguez de La Torre, Degà del nostre Col.legi va iniciar les paraules de presentació tot dien:

“Com a President de honor de l’associació catalana de informàtics de la Formació Professional – ACiFP i Degà del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya – COEINF, voldria donar-vos a tots la benvinguda a aquest fòrum d’innovació tecnològica organitzada per l’associació, en col·laboració amb Salesians Illa Tecnològica i Microsoft Ibérica.

L’Associació Catalana d’Informàtics de la Formació Professional és una associació jove, just fa deu mesos hi érem aquí mateix, als Salesians de Sarrià celebrant la seva constitució, avui hi seran presents a les jornades aproximadament 500 persones vingudas arreu de Catalunya parlant d’innovació al voltant del desenvolupament d’aplicacions en entorns mòbils o de la virtualització d’infraestructures i entorns corporatius.

Sincerament, crec que ens podem felicitar que els professionals de les TIC, en aquest cas els informàtics de la Formació Professional, estiguin disposats a invertir el seu temps en formar-se i organitzar  actes com el d’avui .

Per una altre banda, també considerem que la decisió que va prendre en el seu moment el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica, de impulsar la creació d’una associació afí al nostre col·legi en la que el col·lectiu d’informàtics de la formació professional pogués transmetre a la societat i els seus representants quines són les seves inquietuds, necessitats i projectes i que esdevingués la veu d’aquest ampli col·lectiu de professionals del sector TIC var ser plenament encertada.

No obstant, si analitzem quina és la situació actual del nostre sector a nivell estatal arribarem a la conclusió de que és greu, Espanya ocupa en l’actualitat segons les dades de l’informe que elabora el World Economic Forum  i que va ser publicat el passat dijous la posició 34 en el ranking de països amb major grau d’implantació de les TIC, per darrera de la majoria dels nostres socis de la Unió Europea, incloent Portugal, Eslovènia, Chequia o Xipre. Aquesta posició es més greu, si tenim en compte que l’any passat ocupàvem la posició 31 i que per tant anem caient en el ranking.

Des de el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, considerem que en aquests moments és necessari donar un nou impuls al nostre sector, un impuls en el que participin tots els professionals, les empreses i les administracions públiques  conjuntament amb l’objectiu de recolzar el sector TIC, perquè esdevingui un motor de creixement econòmic que ens permeti superar l’actual crisi econòmica millorant el creixement econòmic i la competitivitat de les nostres empreses.

Tan sols vull donar-vos a tots les gràcies per la vostra participació en aquest fòrum, i molt especialment als col·laboradors Microsoft Ibérica i Salesians Illa Tecnològica.”

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari