Impuls pel creixement del sector TIC a Catalunya des de 22@

22@Barcelona i Barcelona Digital Centre Tecnològic han signat un conveni marc de col·laboració per impulsar el creixement del sector TIC. L’acord estableix accions conjuntes per al creixement d’un sector que ha de contribuir a la productivitat i la competitivitat d’altres sectors productius.

El tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica i president de 22@Barcelona, Jordi William Carnes i el president de Barcelona Digital Centre Tecnològic, Antoni Massanell, han signat un conveni marc de col·laboració per impulsar el creixement del sector TIC. L’acte de signatura ha comptat també amb la presència del conseller delegat de 22@Barcelona, Josep Miquel Piqué, i del director general de Barcelona Digital i membre del Consell Assessor del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, Carles Fradera.


Es tracta del primer conveni que signa el 22@Barcelona amb una institució representativa del sector (en aquest cas el de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació:TIC) per desenvolupar els clústers al districte. En la pràctica, el conveni suposa l’establiment d’accions conjuntes per al creixement d’un sector que ha de contribuir a la productivitat i la competitivitat d’altres sectors productius. El desenvolupament del Clúster TIC s’ha presentat com una de les principals actuacions conjuntes.

El president de 22@Barcelona, Jordi William Carnes, ha parlat de la importància d’incentivar que les empreses apostin per la innovació en tots els seus àmbits. “L’Ajuntament de Barcelona està fent una aposta pel canvi de paradigma per fixar quins són els nous reptes de la ciutat pels propers 10 anys: el sector TIC esdevé una de les dimensions estratègiques de la ciutat a partir del model 22@Barcelona”. El 22@Barcelona vol afavorir la creació de sinèrgies entre les empreses del sector TIC, acompanyar-les, assessorar-les i ajudar a la creació de noves empreses per tal de potenciar el creixement del sector.

De la seva banda, el president del centre tecnològic Barcelona Digital, Antoni Massanell, ha assenyalat que “la signatura del conveni és el reflex de la voluntat de Barcelona Digital de treballar plegats amb els diferents agents públics i privats, per contribuir a fer créixer el sector TIC”. Tanmateix, ha afegit que “com a centre tecnològic, podem ser proveïdors o socis de les empreses per a la realització de l’R+D, una activitat imprescindible per a la competitivitat de les empreses.”

La importància del sector TIC dins del districte de la innovació l’ha posat de manifest el President de 22@Barcelona, Jordi W. Carnes, informant que “un 27% de les empreses de (…) instal·lades a 22@Barcelona corresponen al sector TIC, que representa un 45% dels treballadors del districte (en concret 14.500)”. Actualment, segons les dades de què disposen, es comptabilitzen 1.100 empreses al districte de la innovació, que agrupen un total de 32.000 treballadors.

Durant la seva intervenció, el director general de Barcelona Digital, Carles Fradera, ha apuntat com a principals actuacions del Clúster TIC la realització de projectes d’innovació i l’establiment de xarxes d’aliances i col·laboracions entre centres d’investigació, empreses i institucions en R+D+i empreses. Fradera ha afegit que “el 22@ pot convertir-se en el laboratori d’R+D+i de la ciutat” i ha avançat que Barcelona Digital comptarà també en un futur immediat amb un emplaçament molt simbòlic a dins del 22@Barcelona per al desplegament de les activitats del Clúster TIC, com ho serà l’Edifici Media-TIC.

Font: http://www.22barcelona.com

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari