Nou Tribunal Arbrital especialitzat en informàtica

El nou Tribunal Arbrital

“El Col•legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya es una institució pública catalana i independent, creada per la Llei 3/2001 del Parlament de Catalunya. Aglutina als i les Enginyers/es en Informàtica, els representa, organitza, protegeix i millora, vetllant per un adequat exercici de la professió.

El Col•legi té la ferma voluntat d’ésser un referent dins del sector a Catalunya, oferint sempre la solvència que li donen la seva independència i la professionalitat dels seus integrants.

El Col•legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, guiat pels objectius de garantía i servei pels que va ser creat pel Parlament de la Generalitat de Catalunya, i aprofitant l’experiència obtinguda amb el servei de peritatges que ofereix des de la seva creació, ha impulsat dues iniciatives per a reduir els conflictes o l’impacte dels mateixos en el sector: la coordinació i direcció del llibre “Manual de Gestió i Contractació Informàtica” i la creació a l’abril de 2005 del Tribunal Arbitral.

Mentre que la primera iniciativa cerca evitar que es produeixin conflictes en la contractació informàtica, la segona ofereix una via idònia de resolució dels mateixos quan són inevitables.

L’arbitratge és una forma de resolució de conflictes alternativa a la justícia ordinària que es caracteritza per una major agilitat, flexibilitat i economia. Tot i que tradicionalment l’arbitratge ha estat poc arrelat en el mon llatí en general, la cultura de l’arbitratge, està cada cop més estesa. En el cas del Tribunal Arbitral del Col•legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya l’arbitratge institucional d’equitat que ofereix el Col·legi fa veler la seva independència i solvència per a obtenir la major imparcialitat i qualitat dels laudes dictats.

La rapidesa i agilitat no resten fermesa als laudes, que a l’empara de la Llei d’Arbitratge 60/2003 de 23 de desembre de 2003, obtenen la força d’una sentència ferma, esdevenint “cosa jutjada” un cop exhaurits els terminis d’impugnació que marca la mateixa llei, sent únicament anul•lables per motius formals mitjançant recurs davant l’Audiència Provincial.

Sent a més els àrbitres experts en la matèria, es fa innecessària la participació de perits en la majoria dels casos, cosa que afavoreix una major economia, qualitat tècnica i justícia dels laudes.

Per a sotmetre’s a l’arbitratge institucional d’equitat del Tribunal Arbitral del Col•legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya cal incloure en la contractació la seva clàusula arbitral, o en el seu defecte, poden ambdues parts sotmetre’s al mateix de forma voluntària a posteriori inclús un cop descobert el conflicte.”

Per sol·licitar aquest servei, cal adreçar-se a la secretaria del nostre Col·legi:

Si voleu podeu consultar els següesnts documents relacionats:

El nou Tribunal es presenta a la Generalitat

Una delegació del Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya, encapçalada pel seu degà, Antoni Rodríguez i constituida pels coordinadors del nou Tribunal, Joaquim Anguas i Eduard Elias i pel director del Col.legi, Alfons Rubio, va presentar al secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, el nou Tribunal Arbitral que es converteix en referent a Europa per la seva especialització.

La STSI a informat en el seu butlletí: “Després d’assistir a l’explicació dels objectius i funcionament d’aquest organisme d’arbitratge independent, Bosch va felicitar el col·legi per aquesta iniciativa, que va valorar molt positivament “perquè fa augmentar la confiança sobre el sector de les TIC i situa Catalunya al costat dels països capdavanters en aquest àmbit, ja que és resultat de la maduresa del sector i de la vocació de servei de les institucions públiques catalanes”.

Antoni Rodriguez de La Torre, degá del Col.legi ha declarat: ““amb la incorporació de la clàusula d’arbitratge en els mecanismes de contractació pública del nou Acord Marc de Seveis TIC i del pla PIMESTIC,  la Generalitat està ajudant al desenvolupament del sector TIC  a Catalunya mitjançant la creació d’un marc de relacions de confiança en el que els conflictes són resolts amb major agilitat, menor temps i de forma més econòmica que amb la justícia ordinària, al mateix temps que apropa Catalunya a les pràctiques habituals dels països anglosaxons, líders del nostre sector”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari