Microsoft compra Skype per 8.500 milions de dòlars

El rumor ja circulava amb insistència, però no n’hi ha hagut confirmació fins avui a migdia, quan Microsoft ha anunciat la compra de Skype,l’empresa de telefonia via IP, per 8.500 milions de dòlars. El gegant informàtic, doncs, ha passat al davant de Google i Facebook, que també hi tenien interès. Amb l’adquisició, per un preu que supera les previsions dels experts, Microsoft espera situar-se bé en el mercat de les videoconferències en línia.

Skype, amb més de cent setanta milions d’usuaris, ha passat per unes quantes mans, aquests últims anys. El 2006 va comprar-la la casa de subhastes en línia eBay, però se’n va desfer al cap de tres anys i va revendre-la a un grup d’inversors per 2.000 milions de dòlars. Amb tot, en va conservar un 30%. Malgrat el canvi constant de mans, eBay encara no n’ha obtingut beneficis. De fet, el 2010 hi va perdre 6,91 milions de dòlars.

Integrant Skype a la línia de telèfons Windows Phone 7 i al servei de missatgeria instantània Windows Live Messenger, Microsoft vol rivalitzar amb Apple i Google en el terreny de la comunicació per veu i vídeo. Google, en aquest sentit, disposa d’aplicacions específiques com GTalk, Google Voice i Gmail, i Apple aposta en aquest segment amb el programa FaceTime, integrat a l’iPhone i l’iPad 2.

Font: Vilaweb

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari