S’inicia la campanya «Navega en català» per a fomentar l’ús del català als navegadors

La Fundació .CAT, en col·laboració amb Softcatalà i l’Any Monturiol, ha presentat la campanya «Navega en català», que té per objectius fomentar l’ús del català a la xarxa tot configurant els navegadors web amb el català com a llengua predeterminada.

Des de la pàgina web de la campanya s’expliquen els passos que cal realitzar per a fer del català la llengua amb la qual els usuaris navegaran per la xarxa. Els avantatges són molts: les pàgines que oferisquen el català entre les seues llengües ens el mostraran directament; el mateix passa a l’hora de baixar programes; però allò que és més important, la llengua del navegador serveix perquè els administradors de les pàgines web es facen una idea de la rellevància que té: com més visitants en una llengua, més possibilitats hi haurà perquè l’administrador la tinga en compte a l’hora de crear un lloc web.

Els administradors web que vulguen adherir-se a la campanya ho poden fer fàcilment: es tracta d’un giny que s’ha d’afegir al codi de la pàgina web. Aquest giny detecta la llengua predeterminada del navegador de cada usuari que visite la pàgina indicant, si la llengua predeterminada no és el català, s’assenyalen quins són els passos per canviar-ho.

Ja fa uns mesos que diferents llocs web, entre ells el de Softcatalà, han notat una davallada dels usuaris que fan servir el català com a llengua per defecte als seus navegadors. Això pot tindre un impacte negatiu quan es parla de grans serveis com Google, Microsoft o d’altres, perquè el català es troba en la frontera de les llengües que s’inclourien en els seus serveis d’acord amb el nombre de potencials usuaris.

Aquesta campanya té com a finalitat augmentar la presència del català a la xarxa i reflectir una realitat que ha estat amagada pel fet que molts usuaris catalans feien servir el castellà (o d’altres llengües) com a llengua per defecte al navegador.

Font: SOFTCATALÂ

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari