Oracle compra Sun Microsystems per 5.710 milions

El grup nord-americà de software Oracle ha arribat a un acord per comprar Sun Microsystems per 5.600 milions de dòlars (4.320 milions d’euros), dues setmanes després que IBM retirés la seva oferta per aquesta mateixa companyia. Oracle també pagarà els deutes de Sun, de manera que la transacció final s’eleva a 7.400 milions de dòlars (5.710 milions d’euros), segons han anunciat avui les dues empreses.

El conseller delegat d’Oracle, Larry Ellison, ha mostrat la seva satisfacció amb l’acord aconseguit i ha afirmat, en un comunicat, que “la compra de Sun transforma la indústria de tecnologies de la informació”.

Oracle oferirà a cada accionista de Sun 9,5 dòlars per títol. Fet que suposa una prima del 42% respecte dels 6,69 dòlars que costava cada acció de Sun quan divendres passat va tancar el Nasdaq, el mercat on cotitza l’empresa amb seu a Santa Clara (Califòrnia).

Transformació del sector

“La compra de Sun transforma el sector de les tecnologies de la informació. Oracle serà l’única companyia que podrà dissenyar un sistema integrat on totes les peces encaixen i funcionen juntes, de manera que els clients no les hauran d’unir ells mateixos”, ha explicat Ellison.

“Oracle i Sun han estat empreses pioneres del sector i socis durant més de vint anys”, ha afegit el president de Sun, Scott McNealy, que ha assegurat que aquesta unió és resultat d’”una evolució natural de la nostra relació i suposarà una fita en la història del sector.

Negociacions

Aquest acord suposa un èxit per a Sun, que havia mostrat el seu interès per trobar una firma que agafés les regnes de l’empresa després que el grup informàtic IBM retirés la seva proposta de 7.000 milions de dòlars (uns 5.400 milions d’euros).

Un centenar d’advocats van revisar per encàrrec d’IBM els possibles problemes que una transacció com aquesta podria suscitar amb les autoritats reguladores dels Estats Units.

Després d’aquell procés, IBM va rebaixar l’oferta de compra de 9,55 dòlars per acció a 9,40, cosa que no complia les expectatives del Consell d’Administració de Sun, que va mostrar llavors la seva decisió de no seguir negociant en exclusivitat amb IBM.

Font: El Periódico

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari